About: Study of production and efficiency of bacteriocins produced by lactic acid bacteria zkrácený název:Bacteriocinogenic strain of lactic acid bacteria     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • - Knowledge exchange between laboratories - Possibility to test strains which originate from different geographical zones – investigation of the differences and similarities of LAB strains, formation of the general conclusions (for the Czech part are important the strains from Tucuman). - Young scientific workers learn and exchange new isolation methods. Characterization of the target strains and also produced protein types bacteriocins, studied in the cooperating laboratories. - It is possible to expect that the main goal of the research will led to the application of bacteriocines to the new food formula and further that new biological agents active against unwanted microflora in food will be obtained. - On the basis of exchange, beside scientific experience, young scientists will closely learn cultural and culinary habits of other country. - Integration of gained knowledge and results into the curricula of magister and doctoral studies at FPBT - Verification of strains probiotic properties. (en)
  • - Biochemická a molekulárně biologická charakterizace kmenů bakterií mléčného kvašení izolovaných v severovýchodní části Argentiny, u kterých byla potvrzena tvorba bakteriocínů v předcházejícím projektu (2010-2011). - Stanovení biodiversity argentinských a českých producentů bakteriocínů. - Sekvenace DNA producentů - zmapování genů zodpovědných za produkci bakteriocínů - vzájemné srovnání DNA jednotlivých kmenů -Izolace bakteriocínů, jejich purifikace a ověření jejich antimikrobiální aktivity v modelových pokusech s bakteriální suspenzí nežádoucích bakterií a s potravinami těmito bakteriemi uměle infikovanými. - Ověření aktivity producentů bakteriocínu a izolovaných bakteriocínů na tvorbu a degradaci biofilmu vytvářeného bakterií Listeria monocytogenes v potravinářských provozech (výroba sýrů zrajících pod mazem) - Ověřit probiotické vlastnosti získaných kmenů
Title
  • Study of production and efficiency of bacteriocins produced by lactic acid bacteria zkrácený název:Bacteriocinogenic strain of lactic acid bacteria (en)
  • Studium produkce a účinnosti bakteriocínů produkovaných bakteriemi mléčného kvašení
skos:notation
  • 7AMB12AR026
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • lactic acid bacteria; bacteriocines; antimicrobial activity; listerias; biofilm; food (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
http://linked.open.../prideleniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • This project is being realized in the framework of the MOBILITY Activity that aims primarily on establishing and strenghtening ties with foreign research institutions. The control of particular outputs is not implemented by the evalution committee, but the correctness of allocated finances and the adequacy of their use are checked. (en)
  • Projekt je realizován v rámci Aktivity MOBILITY, jejímž hlavním cílem je navázání a prohlubování kontaktů se zahraničními výzkumnými institucemi. Neprobíhá tedy kontrola dílčích výstupů projektu prostřednictvím hodnotící komise, avšak je kontrolována správnost čerpání přidělených financí a přiměřenost jejich využití. (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open...n/vavai/cep/vyzva
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • lactic acid bacteria
  • antimicrobial activity
  • biofilm
  • bacteriocines
  • listerias
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 46 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software