About: Wheat with specific starch composition and features for food and non-food purposes     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • A comprehensive characterisation of wheat and wheat products regarding the starch composition and dynamics of its digestion with an emphasis on reducing the risk of diabetes and obesity increase in population that is connected to wheat products consumption. An asessment of genetic and processing factors that may affect the starch features. A declaration of new demands on starch composition and specific features for particular food/non-food purposes. Identification of prospective donors of these features for biodiversity promotion and for further breeding, based on the application of molecular and genetic markers. Development and validation of screening method for glycemic index estimation in wheat and wheat products. An application of perspective wheat genotypes and technological processes in breeding and manufacturing practices. (en)
  • Komplexně charakterizovat vlastnosti pšenice a pšeničných výrobků s ohledem na složení a dynamiku stravitelnosti škrobu s akcentem na snížení rizika spojeného s konzumací pšeničného pečiva vzhledem k nárůstu diabetu a obezity v populaci. Posoudit vliv genetického potenciálu a technologických postupů zpracování zrna na tyto vlastnosti. Deklarovat nové požadavky na složení a specifické vlastnosti škrobů zrna pšenice pro konkrétní potravinářské i nepotravinářské využití. Na základě aplikace molekulárních a bílkovinných markerů vyhledat perspektivní donory těchto vlastností pro zvýšení biodiverzity ve šlechtění, s jejich následným využitím v tvorbě šlechtitelských polotovarů se specifickými vlastnostmi škrobu. Vyvinout a ověřit screeningovou laboratorní metodu pro odhad glykemického indexu u zrna pšenice i finálních výrobků. Aplikovat nalezené perspektivní genotypy pšenice a vyvinuté technologické postupy ve šlechtitelské a zpracovatelské praxi. (cs)
Title
  • Pšenice se specifickým složením a vlastnostmi škrobu pro potravinářské a průmyslové účely (cs)
  • Wheat with specific starch composition and features for food and non-food purposes (en)
http://linked.open...vai/cislo-smlouvy
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • starch; wheat; genotype; wheat products; glycemic index; saccharides; nutrition parameters; resistent starch; digestibility; breeding; waxy; amylose; amylopektin (en)
http://linked.open...avai/konec-reseni
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...avai/start-reseni
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software