About: The comparison of methods for cold-hardiness in winter wheat and estimating the minimum freezing tolerance in Czech republic to reduce the risk of winter damage.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Projekt je zaměřen na porovnání některých metod stanovení mrazuvzdornosti ozimé pšenice. Je využit multidisciplinární přístup, který vhodně využívá možností 6 pracovišť komplexně studovat mrazuvzdornost odrůd pšenice. Výsledky budou využity pro stanovenímetodik zjišťování mrazuvzdornosti (využití ÚKZUZ, šlechtitelé a zemědělská veřejnost), dále je součastí projektu i stanovení možných markerů mrazuvzdornosti y-gliadiny, dehydriny. Důležitou součástí je také proces otužování a jarovizace, z tohoto důvodu jsou součástí projektu také experimenty s požadavky na jarovizaci a obsah volných cukrů u stávajících odrůd ozimé pšenice. (cs)
  • Comparison of different methods for cold-hardiness in wheat. Six institutes paricipate on this projekt and cold-hardiness of winter wheat will be study on komplex basis. Results will be used for determination of state method of evaluation cold hardinesslevel (ÚKZUZ). Markers of frost resistance(y-gliadins and Dhn genes) will be evaluated. Some parts of hardenig will be studing sugars and effect of vernalisation. (en)
Title
  • The comparison of methods for cold-hardiness in winter wheat and estimating the minimum freezing tolerance in Czech republic to reduce the risk of winter damage. (en)
  • Porovnání metod stanovení stupně mrazuvzdornosti a stanovení stupně rizika poškození odrůd ozimé pšenice mrazem v ČR (cs)
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • mrazuvzdornost, pšenice, metody, odrůdy, LT50, Dhn geny, rozpustné cukry, y-gliadiany, DNA markery, jarovizace (en)
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 83 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software