About: Protection of swine production against Salmonella and Campylobacter     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The Czech Republic belongs among countries with high incidence of alimentary salmonelloses, and in the recent years a significant increase of campylobacterioses has been recorded. Salmonella typhimurium DT104 strains multiresistant to antibiotics (ACSSuT) and Campylobacter resistant to fluoroquinolons pose high health risks for human population. Finishing pigs are essential suspect reservoirs of the new epidemic strains of Salmonella and Campylobacter. Objective of the project is: 1. Determination ofSalmonella and Campylobacter prevalence in slaughtered pigs using a pilot study 2. Characterization of biological characters of the isolated strains and determination of their resistance level to antibiotics 3. Comprehension of Salmonella and Campylobacter spreading in production chain of pork by epidemiological markers, thus contributing to human health. (en)
  • Ochrana produkce vepřového masa před salmonelami a kampylobaktery Česká republika patří mezi země s přetrvávající vysokou incidencí alimentárních salmonelóz; v poslední době dochází k prudkému nárůstu kampylobakterióz. Velmi nebezpečné pro humánní populaci jsou kmeny Salmonella typhimurium DT104 multirezistentní k antibiotikům (ACSSuT) a kampylobaktery rezistentní ke fluoroquinolonům. Chovy prasat ve výkrmu jsou významným suspektním rezervoárem těchto nových epidemických kmenů salmonel a kampylobakterů. Cílem projektu je: 1. Stanovit v pilotní studii prevalenci salmonel a kampylobakterů u porážených prasat na jatkách 2. Charakterizovat biologické vlastnosti izolovaných kmenů a zjistit jejich stav rezistence k antibiotikům 3. Pomocí epidemiologických markerů objasnit šíření salmonel a kampylobakterů v produkčním řetězci vepřového masa a tím přispět k veřejnému zdraví. (cs)
Title
  • Protection of swine production against Salmonella and Campylobacter (en)
  • Ochrana produkce vepřového masa před salmonelami a kampylobaktery (cs)
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • spreading of infection (en)
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 39 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software