About: Objective classification of pig, cattle and sheep carcasses     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Pig, beef and sheep carcasses are classified according to the SEUROP system in the EU countries. Based on this system, pig carcasses are classified according to their conformation, beef and sheep carcasses are classified according to their conformation and fatness. The project is aimed at the development of methods of the objective classification of pig, sheep and beef carcasses and the determination of payment classes. Pig carcasses will be classified according to their lean proportion which is the main characteristic regarding the SEUROP system. This proportion will be predicted using regression equations based on auxiliary characteristics.The auxiliary characteristics - dimensions and attributes easily recorded on the carcass - will be determined by manual measuring, using probe and ultrasound equipment and video image analysis. The relationships between the auxiliary characteristics and lean proportion will be determined on the base of detail carcass dissections. Beef and sheep carcasses of diff (en)
  • V zemích EU se provádí klasifikace jatečných těl prasat, skotu a ovcí na podkladě SEUROP systému, kterým se zařazují jatečná těla do příslušných jakostních tříd podle zmasilosti u jatečných prasat a podle zmasilosti a protučnělosti u jatečného skotu a jatečných ovcí. Projekt je zaměřen na vyvinutí a navržení metod pro objektivní klasifikaci jatečných těl prasat, skotu a ovcí a na tvorbu cenových masek využívaných v systému zpeněžování. Jatečná prasata budou hodnocena podle hlavního ukazatele jatečné hodnoty z hlediska SEUROP systému, tj. podle podílu svaloviny, který bude predikován prostřednictvím regresních rovnic na bázi pomocných ukazatelů. Pomocné ukazatele - rozměry a charakteristiky relativně snadno zjistitelné na jatečném těle budou určovány manuálním měřením, dále sondovými a ultrazvukovými přístroji a obrazovou analýzou. Budou zjištěny vztahy mezi těmito pomocnými ukazateli a podílem svaloviny stanoveným detailní jatečnou disekcí. Jatečně upravená těla skotu a ovcí jednotlivých kategorií p (cs)
Title
  • Objektivní klasifikace jatečných těl prasat, skotu a ovcí (cs)
  • Objective classification of pig, cattle and sheep carcasses (en)
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • payment class (en)
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 52 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software