Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Pig, beef and sheep carcasses are classified according to the SEUROP system in the EU countries. Based on this system, pig carcasses are classified according to their conformation, beef and sheep carcasses are classified according to their conformation and fatness. The project is aimed at the development of methods of the objective classification of pig, sheep and beef carcasses and the determination of payment classes. Pig carcasses will be classified according to their lean proportion which is the main characteristic regarding the SEUROP system. This proportion will be predicted using regression equations based on auxiliary characteristics.The auxiliary characteristics - dimensions and attributes easily recorded on the carcass - will be determined by manual measuring, using probe and ultrasound equipment and video image analysis. The relationships between the auxiliary characteristics and lean proportion will be determined on the base of detail carcass dissections. Beef and sheep carcasses of diff (en)
- V zemích EU se provádí klasifikace jatečných těl prasat, skotu a ovcí na podkladě SEUROP systému, kterým se zařazují jatečná těla do příslušných jakostních tříd podle zmasilosti u jatečných prasat a podle zmasilosti a protučnělosti u jatečného skotu a jatečných ovcí. Projekt je zaměřen na vyvinutí a navržení metod pro objektivní klasifikaci jatečných těl prasat, skotu a ovcí a na tvorbu cenových masek využívaných v systému zpeněžování. Jatečná prasata budou hodnocena podle hlavního ukazatele jatečné hodnoty z hlediska SEUROP systému, tj. podle podílu svaloviny, který bude predikován prostřednictvím regresních rovnic na bázi pomocných ukazatelů. Pomocné ukazatele - rozměry a charakteristiky relativně snadno zjistitelné na jatečném těle budou určovány manuálním měřením, dále sondovými a ultrazvukovými přístroji a obrazovou analýzou. Budou zjištěny vztahy mezi těmito pomocnými ukazateli a podílem svaloviny stanoveným detailní jatečnou disekcí. Jatečně upravená těla skotu a ovcí jednotlivých kategorií p (cs)
|
Title
| - Objektivní klasifikace jatečných těl prasat, skotu a ovcí (cs)
- Objective classification of pig, cattle and sheep carcasses (en)
|
http://linked.open...avai/druh-souteze
| |
http://linked.open...domain/vavai/faze
| |
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
| |
http://linked.open...vavai/id-aktivity
| |
http://linked.open.../vavai/id-souteze
| |
http://linked.open...n/vavai/kategorie
| |
http://linked.open...vai/klicova-slova
| |
http://linked.open...nujicich-prijemcu
| |
http://linked.open...avai/poskytovatel
| |
http://linked.open...ai/statni-podpora
| |
http://linked.open...vavai/typProjektu
| |
http://linked.open...ai/uznane-naklady
| |
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
| |
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
| |
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
| |
http://linked.open...ku-zverejnovanych
| |
is http://linked.open...ain/vavai/projekt
of | |