About: Research on factors for optimizing the quality of cereal production in the Czech Republic     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Projekt bude řešit výzkum vybraných problémů jakosti zrna obilnin k doplnění a kompletaci systému zajišťování dostatku kvalitní suroviny pro potravinářské potřeby ČR. Bude vycházet jak z prováděných přesných polních pokusů, tak i účelových laboratorníchzkoušek a analýz. Vlastní výzkum bude zaměřen na odrůdové aspekty a jakostní dopady pozdního hnojení pšenice dusíkem uplatňovaného v praxi, na výzkum vybraných fungicidně účinných látek na jakost zrna pšenice a ječmene a na studium problematiky dormanceu jarního sladovnického ječmene. Budou studovány otázky vlivu předplodiny a odrůdové skladby na zajišťování očekávané jakosti sklizně. Vlastní výzkum bude podpořen analýzami reprezentativních souborů vzorků pšenice, ječmene a žita ke každoročnímu zjištění a vyhodnocení reálné jakosti obilovin v ČR. Výsledky vyhodnocení budou postupovány státní správě a následně i podnikatelské praxi k využití. Řešení bude zakončeno zhotovením modelu optimalizace pěstování obilnin v podmínkách ČR z hlediska efektivního (cs)
  • The proposed project will be aimed at research on defined problems associated with grain quality of cereals in order to complete the system of securing a sufficient amount of high-quality raw material for food purposes in the CR. It will be based on bothexact field experiments and laboratory tests and analyses. The research will focus on varietal aspects and impacts of late nitrogen fertilization of wheat used in practice on grain quality, effects of fungicide active ingredients on grain quality, andstudy of dormancy in spring malting barley. Effects of forecrops and variety assortment on desired quality of the harvest will be studied. The research will be completed with analyses of representative sets of wheat, barley and rye samples in order to determine and evaluate each year actual quality of cereals in the CR. Results of evaluation will be provided to state administration and then for use in business practice. The project will be finished by the development of a model of optimized cereal cr (en)
Title
  • Výzkum faktorů optimalizace kvality produkce obilovin v ČR (cs)
  • Research on factors for optimizing the quality of cereal production in the Czech Republic (en)
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • dormancy in spring barley (en)
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 52 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software