About: Development of winter and spring barley genotypes by classical and biotechnological methods for different technological utilization     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem řešení je výzkum, vývoj a tvorba nových genetických zdrojů ozimého a jarního ječmene pro různé účelové směry využití - sladovnictví, krmivářství i potravinářství. Úkol představuje kontinuitu řešení s předcházejícími projekty, umožňuje cílené využití rozpracovaného materiálu až do podoby nových odrůd při účelovém zhodnocení dříve vložených finančních prostředků. Hlavním záměrem je rozpracování uvedené problematiky ve směru zvýšení kvality zrna ječmene s orientací na zlepšení úrovně zdravotní nezávadnosti a dodržení ekologických hledisek, požadovaných pro vstup do EU. Pro dosažení vyšší finalizace rozpracovaných materiálů budou aplikovány klasické i nejnovější šlechtitelské metody, včetně biotechnologických a geneticko-molekulárních přístupů. (cs)
  • The objective of the study is to investigate and develop new genetic resources of winter and spring barley for different end uses - malt, feeds and foods. The project follows up with the previously conducted projects, it enables to use half-finished materials purposefully up to new varieties and to use earlier invested financial means. The main goal is to elaborate the presented problems in order to increase grain quality of barley aiming at a higher level of health safety and keeping ecological aspects required for the association to the EU. To achieve a higher level of half-finished materials, both classical and the latest breeding methods will be applied including biotechnological and genetic-molecular approaches. (en)
Title
  • Tvorba genotypů ozimého a jarního ječmene klasickými a biotechnologickými postupy pro různé směry technologického využití. (cs)
  • Development of winter and spring barley genotypes by classical and biotechnological methods for different technological utilization (en)
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...i/hlavni-ucastnik
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • barley, winter, spring (en)
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software