Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem navrhovaného projektu je na základě experimentů stanovit soubor poznatků o výši a době působení tlaku, druhu obalu, trvanlivosti, mikrobiální kvalitě a senzorické kvalitě pro vybrané potraviny tak, aby bylo možno sestavit technologický postup optimálního ošetření včetně HACCP plánu. Jde o to vytvořit dostatečné množství konkretních technologických podkladů využitelných pro ověření, zda a jak je možno technologii vysokotlakého ošetření použít pro danou potravinu. Rovněž jde o to, odzkoušet jednotlivé prvky technologického zařízení pro tlakové ošetřování, které tak budou připraveny pro nasazení na zařízení průmyslově použitelné pro výrobu vybraných kvalitních produktů. (cs)
- The aim of the proposed project is to experimentally predict the collection of knowledge of optimum pressure, time and temperature for food processing by high pressure technology. The convenience of specific packaging material, shelf life, inactivation of microorganisms and enzymes are most important topics of the proposed research. The research has to enable the producer to predict the optimum values of parameters of the high pressure processing and to construct the HACCP plane. There is a need to create the knowledge base of technological and other information for high pressure processing of foods which will be prepared for future industrial use. The proposed research project should also provide the results in area of testing of new parts of high pressure equipment (control system of compression, decompression) and temperature control which can be later used for building of pressures of industrial capacity. (en)
|
Title
| - Výzkum aplikací velmi vysokého isostatického tlaku k výrobě potravin (cs)
- Research of application of high isostatic pressure for production of foods (en)
|
http://linked.open...avai/druh-souteze
| |
http://linked.open...domain/vavai/faze
| |
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
| |
http://linked.open...i/hlavni-ucastnik
| |
http://linked.open...vavai/id-aktivity
| |
http://linked.open.../vavai/id-souteze
| |
http://linked.open...n/vavai/kategorie
| |
http://linked.open...vai/klicova-slova
| |
http://linked.open...nujicich-prijemcu
| |
http://linked.open...avai/poskytovatel
| |
http://linked.open...ai/statni-podpora
| |
http://linked.open...vavai/typProjektu
| |
http://linked.open...ai/uznane-naklady
| |
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
| |
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
| |
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
| |
http://linked.open...ku-zverejnovanych
| |
is http://linked.open...ain/vavai/projekt
of | |