About: Development of methods for the assesment of food-stuffs of animal origin with regard to their possible falsification.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Navrhnout a vypracovat metodiky pro posuzování potravin živočišného původu z hlediska falšování potravin (zbožíznalství) se zřetelem současně k biologické a nutriční hodnotě a zdravotní nezávadnosti potravin. Tento systém zpracovat v souladu s potravním kodexem a legislativou EU. Bude obsahovat návrh a vypracování metod pro stanovení komponent, které je nutno kontrolovat jako zdroje měnící biologickou a nutriční hodnotu potravin a jako zdroje ohrožující zdraví. Je nutno mít na zřeteli i ekonomické hledisko kontroly falšování produktů, pro něž tyto metody budou též sloužit. Úkol bude rozčleněn do dvou částí: 1/ zhodnocení informací nutných k řešení daného problému (databáze, která bude zahrnovat legislativu ČR a EU a dosavadní nejnovější znalosti užívaných laboratorních metod) 2/ vypracování laboratorních metod průkazů jednotlivých komponent potravin, které bude podle těchto informací nutno kontrolovat. Metodická část bude zaměřena na vypracování zejména imunochemických metod průkazu komponent obsa (cs)
  • The project is oriented to the development of methodology for the assesment of food-stuffs of animal origin concerning their falsification, with a special regard to biological and nutritional value and health safety of food. This system will be developedin accord with a food codex with regard to legislation and food inspection in the Czech Republic. The project will include a proposal for the development of method for the detection of components necessary check as the sources changing biological and n utritional value of food-stuffs and hazardous for health. One of the objektives of developing the methods is also the economic point of checking the food products which might be falsified. The project will include two parts: obtaining a database and development of detection methods for single components of animal products. The methodological part will be aimed at the development of immunochemical detection methods of animal products components: casein, whey, white of egg, plant proteins (gluten, soya p (en)
Title
  • Vypracování metod pro posuzování potravin živočišného původu z hlediska jejich falšování (cs)
  • Development of methods for the assesment of food-stuffs of animal origin with regard to their possible falsification. (en)
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...i/hlavni-ucastnik
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software