About: Incorporating beet tops and its effects on malting quality of spring barley and modification of management practice     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Projekt je zaměřen na odstranění negativních vlivů zhoršujících kvalitu sladovnického ječmene a sladu z něj vyrobeného, při používání technologie zaorávání chrástu. Tato technologie je v zem. praxi značně rozšířena, aniž jsou známy faktory způsobující zhoršení kvalitativních ukazatelů takto pěstovaného jarního ječmene. Při řešení projektu se bude vycházet z vlivu zaorávky chrástu na: - půdních procesy, především mineralizaci a dynamiku uvolňování různých forem N v průběhu vegetace, - tvorbu výnosu zrna a jeho strukturu, - kvalitu zrna a kvalitu sladu. Z toho aspektu budou sledovány faktory: odrůda, klasická sklizeň chrástu bez zaorávky, včasné a opožděné zaorání chrástu, různé dávky chrástu, dávky N, včetně vyrovnávací dávky na chrást, techniky setí a normy výsevku, různé způsoby zpracování půdy při zaorávce chrástu, ověření progresivních způsobů zpracování půdy a zakládání porostů jarního ječmene. Polní pokusy budou prováděny na 3 lokalitách: Kroměříž (výrobní oblast řepařská), Žabčice (výrobní o (cs)
  • The project is focused on elimination of adverse effects which decrease quality of spring barley and malt when a system of incorporating tops by ploughing is used. This management practice is widely applied in agricultural practice without knowing factors which deteriorate quality parameters of spring barley. The project will be conducted on the basis of effects caused by incorporated tops on: - soil processes, especially mineralization and release dynamics of various N forms during the growing season, - yield formation and structure, - grain and malt quality. Considering the above aspects the following factors will be studied: variety, classical harvest of beet tops (without incorporating), early and late incorporating tops, different amounts of tops,N rates including a balance rate applied to tops, sowing techniques and seeding rates, various soil cultivation practices at incorporating tops, verification of progressive soil cultivation practices and establishment of spring barley stands. Field tria (en)
Title
  • Zaorávka chrástu cukrovky, její vliv na sladovnickou kvalitu jarního ječmene a modifikace pěstební technologie (cs)
  • Incorporating beet tops and its effects on malting quality of spring barley and modification of management practice (en)
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...i/hlavni-ucastnik
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software