About: Validation of analytical methods for determination of priority food contaminants - implementation of harmonized methods in food control systems     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The goal of the project is to develop and to validate advanced analytical methods suitable for determination of residues of organic contaminants in food raw materials and final products. The main groups of target analytes are represented by residues of polar (modern) pesticides, polycyclic aromatic hydrocarbons and esters of phthalic acid. As to the analytical techniques, attention will be focused especially on supercritical fluid extraction, solid phase extraction and/or two-dimensional gas chromatography. Economic parameters as well as the available technical basis of users (i.e. control laboratories of Ministry of Agriculture) will be taken into account. The need of harmonisation of the developed procedures with methods that are being used in the countries of European Community is considered as well. Attention should be paid also to evaluation of screening procedures including (very perspective) immunochemical methods. For the purpose of validation according to ISO standards. Interlaboratory stud (en)
  • Budou navrženy a ověřeny (validovány) progresivní analytické postupy vhodné pro sledování prioritních organických kontaminantů, zejména reziduí moderních pesticidů, polycyklických aromatických uhlovodíků, esterů ftalové kyseliny aj. v potravinách a zemědělských produktech. Při výběru technik (superkritická fluidní extrakce, extrakce na pevnou fázi apod.) bude přihlédnuto nejenom k ekonomickým ukazatelům a technickým možnostem realizátorů ale též k potřebě harmonizace vyšetřovacích postupů s postupy užívanými v zemích evropského společenství. Cílem je zavést do praxe takové metody, které budou v plném souladu s požadavky (standardy) EU a umožní mezinárodní uznávání výsledků našich zkušebních laboratoří a certifikátů. (cs)
Title
  • Validation of analytical methods for determination of priority food contaminants - implementation of harmonized methods in food control systems (en)
  • Validace vyšetřovacích metod pro sledování prioritních kontaminantů v potravinách a jejich zavedení do zkušebních laboratoří resortu zemědělství (cs)
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...i/hlavni-ucastnik
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software