Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Předkládaný projekt se komplexně zabývá řešením výzkumu technologické jakosti potravinářského obilí (pšenice, ječmene, žita a ovsa) zejména v oblasti nových metod hodnocení parametrů jakosti, které budou odpovídat světově používaným postupům, což jsou standardní metodiky ICC, AACC a EBC. Na základě takto aplikovaných metod, které zahrnují u pšenice zejména NIR metody analýz základních parametrů jakosti zrna, reologická stanovení na farinografu, alveografu a mixografu, pekařský pokus, zjištění viskoelasických vlastností lepkové bílkoviny pomocí systému glutomatic a sedimentačních testů popřípadě pomocí elektroforézy a HPLC, mikrosladování a rozbory sladu, bude prováděno hodnocení parametrů jakosti potravinářského obilí, ze světových genových kolekcí s výběrem nových genotypů s vysokou jakostí a jejich předání šlechtitelské praxi, a každoroční sledování jakosti produkce pšenice a ječmene na území ČR. Tyto metody budou také využity při sledování posklizňových postupů ošetřování zrna potravinářského obil (cs)
- The proposed project is aimed at the complex development of the sector dealing in the research on technological quality of the above-mentioned food cereals with regard to entering Czech Republic in the EU which will impose high requirements on technological quality of raw materials (wheat, barley, rye oats) for milling, baking and especially malting industry. The research programme will cover all fields which can positively affect obtaining raw materials with high parameters of technological quality andthus to raise competiveness of the goods produced from them, and which would meet quality requirements of the EU. Within the project methods for testing technological quality will be developed in accordance with world and especially EU standard methodo logies of ICC, AACC and EBC. These methods will be used for assesing quality of food cereals in genetic and breeding process as well as in commodity trading. Based on these methods new genotypes of food cereals with improved technological value will be s (en)
|
Title
| - Research and evaluation of quality of food cereals )wheat, barley rye, oats). (en)
- Výzkum a hodnocení kvality potravinářských obilovin (pšenice, ječmen, žito, oves). (cs)
|
http://linked.open...avai/druh-souteze
| |
http://linked.open...domain/vavai/faze
| |
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
| |
http://linked.open...i/hlavni-ucastnik
| |
http://linked.open...vavai/id-aktivity
| |
http://linked.open.../vavai/id-souteze
| |
http://linked.open...n/vavai/kategorie
| |
http://linked.open...nujicich-prijemcu
| |
http://linked.open...avai/poskytovatel
| |
http://linked.open...ai/statni-podpora
| |
http://linked.open...vavai/typProjektu
| |
http://linked.open...ai/uznane-naklady
| |
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
| |
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
| |
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
| |
http://linked.open...ku-zverejnovanych
| |
is http://linked.open...ain/vavai/projekt
of | |