Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V tomto projektu bude řešen vliv dotace chráněných esenciálních aminokyselin a proteinu na kvalitu mléka a potraviny. Aminokyseliny a protein budou podávány pokusným dojnicím ve formě nově vyvinutých tablet. Funkcí těchto tablet je přenos aminokyselin aproteinu přes bachor a jejich ochrana před bachorovými mikroorganismy. Tablety budou rozpuštěny ve slezu a jejich obsah bude využit ve střevu dojnic. Nový typ tablet má velikost 5-10 mm. V prvním roce řešení budou ve fyziologickém pokusu podány tablety sproteinem, methioninem a lysinem 4 laktujícím dojnicím, tablety budou dány na dno bachoru přes bachorovou kanylu. Bude sledován vliv na kalitu mléka a přežvýkatelnost. V dalších 4 letech bude prováděny pokusy na větším počtu nekanylovaných dojnic (12 ks), bude sledován vliv na kvalitu mléka a sýrů. Jako faktory budou použity vliv přídavku proteinu s methioninem a lysinem, nedostatek leucinu, histidinu a threoninu. Ve všech pokusech bude sledována přežvýkatelnost tablet. Na konci projektu budou definová (cs)
- In this projekt will be solved influence of protected of essencial amino acids and of protein on quality of milk and cheese. Amino acids and protein will be applied into the animals as the tablets. The function of these tablets is to transport the aminoacids and protein through the rumen and to protect them against the rumen microbes. The tablets will be dissolved in abomasum and amino acids will be utilized in intestine of the dairy cows. Our new type of tablets has 5-10 mm size. In the first year ofproject will be in a pysiological trial applied tablets with a protein, methionine and lysine into the 4 dairy cows, tablets will be put on the bottom of rumen through the cannula. The influence on milk quality and number of rejected tablets will be recognized. In next 4 years will be done trials with 12 intact dairy cows, the influence on quality of milk and cheese will be evaluated. As the factors will be used the protein with methionine and lysine, lack of leucine, histidine and threonine. In all tri (en)
|
Title
| - Kontrola procesu zvýšení kvality mléka a mléčných výrobků dotací chráněných esenciálních aminokyselin. (cs)
- The Conroll of Process of Milk and Chees Quality by the Essencial Amino Acids Supplementation. (en)
|
http://linked.open...vai/cislo-smlouvy
| |
http://linked.open...avai/druh-souteze
| |
http://linked.open...domain/vavai/faze
| |
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
| |
http://linked.open...vavai/id-aktivity
| |
http://linked.open.../vavai/id-souteze
| |
http://linked.open...n/vavai/kategorie
| |
http://linked.open...vai/klicova-slova
| - chráněné aminokyseliny; protein; mléko; kvalita potravin; sýr; systém PDI; dojnice; intestinum; stravitelnost; organická hmota (en)
|
http://linked.open...avai/konec-reseni
| |
http://linked.open...nujicich-prijemcu
| |
http://linked.open...avai/poskytovatel
| |
http://linked.open...avai/start-reseni
| |
http://linked.open...ai/statni-podpora
| |
http://linked.open...vavai/typProjektu
| |
http://linked.open...ai/uznane-naklady
| |
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
| |
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
| |
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
| |
http://linked.open...ku-zverejnovanych
| |
is http://linked.open...ain/vavai/projekt
of | |