Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Používání antibiotik jako stimulátorů růstu přispělo k rozvoji rezistence mezi bakteriemi. V současné době je aplikace krmných antibiotik zakázána. V důsledku tohoto zákazu dochází ke zhoršení užitkovosti a produkční účinnosti krmiv, ke zvýšení úhynů mláďat a v neposlední řadě i ke zvýšenému riziku kontaminace živočišných produktů pathogenními bakteriemi. Jednou z alternativ náhrady krmných antibiotik je použití mastných kyselin. Na základě předchozích pokusů, ve kterých byly ověřeny antibakteriální účinky mastných kyselin in vitro, je třeba potvrdit dosažené výsledky v pokusech na zvířatech. Podstatou navrhovaného projektu je zjistit účinky mastných kyselin na zdravotní stav a užitkovost brojlerových králíků a kuřat. Rovněž mechanismus účinku mastných kyselin není zcela jasný. Některí autoři uvádějí, že mastné kyseliny negativně ovlivňují membránové funkce a energetický metabolismus mikrobiální buňky. To však nevysvětluje antimikrobiální působení všech lipidů. Podstatou projektu je tedy dále (cs)
- In-feed antibiotics have been used routinely in animal nutrition for a long time. Nevertheless, their use has been viewed critically and their application has been restricted. It led to a decrease of performance and increase of mortality and morbidity, especially in weaned animals. Fatty acids and their derivatives are among the candidate replacements for antibiotics. Following our previous results, where we observed antibacterial activity of some fatty acids in vitro, it is necessary to confirm these observations in animals. The aim of the proposed project is to evaluate the effect of fatty acids on the health status and performance of broiler rabbits and chickens. Also the mode of action of fatty acids is still not clear. Fatty acids possibly facilitate the transport of protons across the bacterial membrane and thus collapse the membrane potencial. This can lead to the depletion of cellular energy followed by denaturation of acid-sensitive cell structures. Thus, the present project is also (en)
|
Title
| - Influence of caprylic and lauric acid on performance, mortality and enteropathogenic bacteria of broiler rabbits and chicken (en)
- Uplatnění kyseliny kaprylové a laurové ve výživě brojlerových králíků a kuřat: vliv na růst, úhyny a enteropathogenní bakterie (cs)
|
http://linked.open...vai/cislo-smlouvy
| |
http://linked.open...avai/druh-souteze
| |
http://linked.open...domain/vavai/faze
| |
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
| |
http://linked.open...vavai/id-aktivity
| |
http://linked.open.../vavai/id-souteze
| |
http://linked.open...n/vavai/kategorie
| |
http://linked.open...vai/klicova-slova
| - caprylic acid; lauric acid; rabbit; chicken; enteropathogenic bacteria (en)
|
http://linked.open...avai/konec-reseni
| |
http://linked.open...nujicich-prijemcu
| |
http://linked.open...avai/poskytovatel
| |
http://linked.open...avai/start-reseni
| |
http://linked.open...ai/statni-podpora
| |
http://linked.open...vavai/typProjektu
| |
http://linked.open...ai/uznane-naklady
| |
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
| |
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
| |
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
| |
http://linked.open...ku-zverejnovanych
| |
is http://linked.open...ain/vavai/projekt
of | |