About: Polyphenolic compounds of grapes, wines and their antimutagenic and antioxidative properties     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The goal of this complex project will be investigation of the phenolic compounds distribution, especially gallic and caftaric acids, catechins, resveratrol, piceid and search for new stilbene derivatives, pterostilbene and pinosylvin in all parts of the selected European grapevine varieties and varieties of the interspecific crossing. Total amount of phenolic compounds, anthocyanins and sensoric aromatic profile will be measured. It is supposed to sample and to test 6 red and 6 white grape cultivars. The influence of mould Botrytis cinerea attack and other stress factors impact (dryness-irrigation) on the content of phenolic compounds in grapes and wines will be investigated. The content of phenolic compounds in the red wines during vinification and in the white wines the influence of technological modification, e.g. clarification will be studied. In all wine samples their antimutagenic properties will be tested by Ames test and antioxidative capacity by EPR spectroscopy will be measured. (en)
  • Cílem předkládaného komplexního projektu bude sledování distribuce fenolických látek, zejména kyseliny gallové, kaftarové a dále katechinů, resveratrolu, piceidu a hledání dalších nových derivátů stilbenu jako např. pterostilbenu a pinosylvinu ve všech částech hroznů u vybraných evropských odrůd révy vinné a odrůd interspecifického křížení. Bude sledován celkový obsah fenolických látek, anthokyaninových barviv a senzorický aromatický profil. Předpokládáme odběr a testování nejméně 6 modrých odrůd a 6 bílých odrůd. Bude sledován vliv napadení plísní Botrytis cinerea a vliv stresových faktorů (sucho-závlaha) na obsah polyfenolických látek v hroznech a ve vínech. U červených vín bude sledován obsah fenolických látek během vinifikace (rototank, automatický vinifikátor, termovinifikace), u bílých vín pak vliv technologických úprav, např. čiření. U všech vzorků vín budou testovány jejich antimutagenní vlastnosti Amesovým  testem a měřena antioxidační kapacita pomocí EPR spektroskopie. (cs)
Title
  • Polyphenolic compounds of grapes, wines and their antimutagenic and antioxidative properties (en)
  • Polyfenolické látky hroznů, révových vín a jejich antimutagenní a antioxidační vlastnosti (cs)
http://linked.open...vai/cislo-smlouvy
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • Polyphenolic compounds; grapes; wine; antimutagenity; antioxidative properties (en)
http://linked.open...avai/konec-reseni
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...avai/start-reseni
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software