Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The subject of the project is study of phenolic compound in grassland plants aimed at esp. at negative effects which show up during CW-digestion (fibre), inhibition activity of rumen microflora, worsening of fodder palatability and intake. The aim of theproject is evaluate the relation of chemical composition and phenolic substances bonds in connection to nutritional value of grassland plants. Dietary effect will be considered as well as specific contribution of selected grassland herbs which are supposed to be involved as component of grassland seed mixtures in the future. The capacity of rumen micro-organisms to detoxicate phenolic acids released during CW-digestion in vivo, esp. ferulic and p-coumaric acids will be studied. Also the method IANwill be evaluated for grassland plants in various stages of growth in various management's, from various management's, from various sites, and the relation to chemical composition of phenolic substances fraction rated. We suppose new information on dieta (en)
- Předmětem řešeného projektu je studium fenolických sloučenin v lučních rostlinách se zaměřením zejména na negativní efekty , projevující se při trávení buněčných stěn (vlákniny), inhibici činnosti bachorové mikroflóry, zhoršováním chutnosti a příjmu píce. Cílem řešeného projektu je posoudit vztah chemického složení a vazeb fenolických látek v návaznosti na nutriční hodnotu lučních rostlin. Bude zvážen dietický účinek a specifický přínos vybraných lučních bylin, o nichž se uvažuje v budoucnosti je zařazovat jako komponenty do vysévaných lučních a pastevních směsí. Bude studována kapacita bachorových mikroorganismů detoxikovat fenolické kyseliny, uvolňované při trávení buněčných stěn in vivo, zvláště kyseliny ferulové a p-kumarové. Bude posouzena vypovídací síla metody IANP u lučních rostlin v různých fázích růstu při různém způsobu využití porostu, z různých lokalit a vyhodnocen vztah k chemickému složení frakce fenolických látek. Předpokládáme nové poznatky o dietetické hodnotě a specifických ú (cs)
|
Title
| - Chemická charakteristika a biologická aktivita fenolických sloučenin v lučních rostlinách (cs)
- Chemical characteristic and biological activity of phenolic compounds in grassland plants (en)
|
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
| |
http://linked.open...avai/druh-souteze
| |
http://linked.open...domain/vavai/faze
| |
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
| |
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
| |
http://linked.open...vavai/id-aktivity
| |
http://linked.open.../vavai/id-souteze
| |
http://linked.open...n/vavai/kategorie
| |
http://linked.open...vai/klicova-slova
| |
http://linked.open...nujicich-prijemcu
| |
http://linked.open...avai/poskytovatel
| |
http://linked.open...ai/statni-podpora
| |
http://linked.open...vavai/typProjektu
| |
http://linked.open...ai/uznane-naklady
| |
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
| |
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
| |
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
| |
http://linked.open...ku-zverejnovanych
| |
is http://linked.open...ain/vavai/projekt
of | |