About: Modelling and intensification of selected thermal processes     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem projektu je navrhování a zdokonalování modelů vybraných operací ohřevu či chlazení látek, především v oblasti energetiky a potravinářských technologií: - Intenzifikace přestupu tepla při proudění velmi vazkých kapalin v trubkách (vliv vestaveb-numerické a experimentální modelování), - Matematický popis a experimentální ověření nestacionárního vedení tepla ve vrstvených materiálech (s aplikacemi na sterilační procesy a vývoj metod měření tepelné vodivosti), - Přímý odporový ohřev homogenních kapalin(popis rozvoje teplotního profilu v průtočných ohřívačích a experimentální vyšetření vlivu elektrochemických dějů), - Chlazení heterogenních látek z sníženého tlaku (vakuové chlazení kusových potravin), - Zjišťování termofyzikálních vlastností látek (vlastní měření i data z jiných zdrojů) a jejich soustavné ukládání do databanky fyzikálních vlastností. (cs)
  • The primary aim of the proposed project is to design and improve models for description of selected advanced heating or cooling operations, encountered in energy and food processing technologies: - Enhancement of heat transfer in tube flows of highly viscous liquids (influence of static mixers or other in sertions - numerical and experimental modelling). - Transient heat conduction in layered materials - mathematical description and experimental verification (applications to aseptic processes and development of new procedures for thermal conduction measurement). - Direct ohmic heating of homogeneous liquids (description of temperature profiles in continuous heaters and experimental evaluation of electrochemical influences). - Cooling of heterogeneous foodstuffs under decreased pressure (vacuum cooling of lumped foods). - Evaluation of thermophysical properties of materials (our own measurement and data from external sources) and their insertion into database. (en)
Title
  • Modelling and intensification of selected thermal processes (en)
  • Modelování a intenzifikace vybraných tepelných procesů (cs)
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...i/hlavni-ucastnik
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 26 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software