About: Measuring apparatus for the study of the temperature dependence of radon diffusion coefficient in insulating materials     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Měřící aparatura byla vyvinuta za účelem sledování vlivu teploty prostředí na součinitel difúze radonu v hydroizolačních materiálech za kontrolovaných podmínek měření. Aparatura se skládá ze speciálně upraveného mrazicího boxu o vnitřních rozměrech 123 x 48 x 72 cm, který slouží jako expoziční komora a zároveň umožňuje nastavení a kontrolu teplotních podmínek měření. V mrazicím boxu je instalováno detekční zařízení pro stanovení součinitele radonu v izolačních materiálech, certifikovaný zdroj radonu a teplotní čidlo pro regulaci teploty. Zdroj radonu je připojen k detekčnímu zařízení. Vně mrazicího boxu je umístěna řídící jednotka se záznamníkem dat a termostat pro regulaci teploty uvnitř mrazicího boxu.
  • Měřící aparatura byla vyvinuta za účelem sledování vlivu teploty prostředí na součinitel difúze radonu v hydroizolačních materiálech za kontrolovaných podmínek měření. Aparatura se skládá ze speciálně upraveného mrazicího boxu o vnitřních rozměrech 123 x 48 x 72 cm, který slouží jako expoziční komora a zároveň umožňuje nastavení a kontrolu teplotních podmínek měření. V mrazicím boxu je instalováno detekční zařízení pro stanovení součinitele radonu v izolačních materiálech, certifikovaný zdroj radonu a teplotní čidlo pro regulaci teploty. Zdroj radonu je připojen k detekčnímu zařízení. Vně mrazicího boxu je umístěna řídící jednotka se záznamníkem dat a termostat pro regulaci teploty uvnitř mrazicího boxu. (cs)
  • The measuring apparatus was developed in order to observe the temperature effects on radon diffusion coefficient in waterproof materials under controlled measurement conditions. The apparatus consists of the specially adjusted freezing box with internal dimensions 123 x 48 x 72 cm, serving as the exposure chamber and enabling to set up and control the temperature experimental conditions.Detection device for the radon diffusion coefficient assessment in waterproof materials, certified radon source and temperature sensor for the measurement conditions regulation are installed inside the freezing box. The radon source is connected to the measuring device and the control unit with datalogger and thermostat for the temperature regulation are installed outside the box. (en)
Title
  • Measuring apparatus for the study of the temperature dependence of radon diffusion coefficient in insulating materials (en)
  • Měřící aparatura pro sledování teplotní závislosti součinitele difúze radonu v izolačních materiálech
  • Měřící aparatura pro sledování teplotní závislosti součinitele difúze radonu v izolačních materiálech (cs)
skos:prefLabel
  • Measuring apparatus for the study of the temperature dependence of radon diffusion coefficient in insulating materials (en)
  • Měřící aparatura pro sledování teplotní závislosti součinitele difúze radonu v izolačních materiálech
  • Měřící aparatura pro sledování teplotní závislosti součinitele difúze radonu v izolačních materiálech (cs)
skos:notation
  • RIV/86652052:_____/13:#0000186!RIV14-GA0-86652052
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GAP104/11/1101)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Jedná se o nové zkušební zařízení umožňující studovat teplotní závislost součinitele difúze radonu v izolačních materiálech. Zařízení je možné využít pro další typy experimentů zaměřených na studium teplotních vlastností detektorů radonu a v dlouhodobém horizontu lze ekonomický přínos spatřovat ve výběru vhodných materiálů pro izolace spodní stavby s ohledem na trvanlivost a funkční vlastnosti izolací.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 87361
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/86652052:_____/13:#0000186
http://linked.open...terniIdentifikace
  • N14-P104-11-1101
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • radon; diffusion coefficient; temperature dependence (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C222973CDFF0]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Zařízení se skládá z komerčně dostupného mrazicího boxu o vnitřních rozměrech 123 x 48 x 72 cm, s celkovým vnitřním objemem 408dm3, který je speciálně upraven pro řízení a kontrolu vnitřní teploty a pro instalaci detekčního zařízení. Mezi horní a spodní ionizační komoru detekčního zařízení umístěného uvnitř boxu je vzduchotěsně instalován vzorek hydroizolační fólie. Ionizační komory jsou propojeny s řídící jednotkou se záznamníkem dat instalovanou vně mrazicího boxu. Zdrojová ionizační komora je propojena s certifikovaným průtokovým zdrojem radonu. Uzavírací ventily ionizačních komor jsou propojeny s membránovým čerpadlem, které slouží k vyvětrání detekčního objemu komor po ukončení měření. Termostat zajišťuje definované teplotní podmínky měření pomocí teplotního čidla instalovaného uvnitř mrazicího boxu.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Froňka, Aleš
  • Hradecký, Jan
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software