About: Methods of Business Evaluation     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Publication very clearly presents and analyzes a comprehensive assessment of business methods. Comprehensive information will acquire not only managers, entrepreneurs, students as well as economic and financial fields. In the book readers will find the most frequently used methods, information about their structure and formation. In the annex will be introduced with the interpretation of their results on examples of specific business. In the introduction is presented the financial analysis and its basic methods ,followed by assessment tools company, creditworthy and bankruptcy models, in which is an approximation as Schmalenbach company ,Beaver and Altman analysis or Taffler index. Equally valuable is the chapter Economic Value Added (EVA), which is described in terms of both spouses Neumaier, or Brealey, Myers, Allen and E. Kislinger. In the last part is mentioned as a different type of assessment methods of business evaluation, and it is method of Harry Pollak. (en)
  • Publikace velmi přehledně představuje a analyzuje metody komplexního hodnocení podniku. Komplexní informace načerpají nejen manažeři, podnikatelé, ale i studenti ekonomických či finančních oborů. V knize čtenáři najdou nejčastěji používané metody, informace o jejich konstrukci a vzniku. V příloze se seznámí s interpretací jejich výsledků na příkladech konkrétních podniků. V úvodu je představena finanční analýza a její základní metody, následují nástroje hodnocení podniku, bonitní a bankrotní modely, ve kterých je přiblížena např. Schmalenbachova společnost, Beaverova a Altmanova analýza či Tafflerův index. Neméně přínosná je i kapitola Ekonomická přidaná hodnota (EVA), která je popsána jak z pohledu manželů Neumaierových, tak Brealeyeho, Myerse, Allena a E. Kislingerové. V poslední části je zmíněn i odlišný typ metody hodnocení podniku, a to metoda Harryho Pollaka.
  • Publikace velmi přehledně představuje a analyzuje metody komplexního hodnocení podniku. Komplexní informace načerpají nejen manažeři, podnikatelé, ale i studenti ekonomických či finančních oborů. V knize čtenáři najdou nejčastěji používané metody, informace o jejich konstrukci a vzniku. V příloze se seznámí s interpretací jejich výsledků na příkladech konkrétních podniků. V úvodu je představena finanční analýza a její základní metody, následují nástroje hodnocení podniku, bonitní a bankrotní modely, ve kterých je přiblížena např. Schmalenbachova společnost, Beaverova a Altmanova analýza či Tafflerův index. Neméně přínosná je i kapitola Ekonomická přidaná hodnota (EVA), která je popsána jak z pohledu manželů Neumaierových, tak Brealeyeho, Myerse, Allena a E. Kislingerové. V poslední části je zmíněn i odlišný typ metody hodnocení podniku, a to metoda Harryho Pollaka. (cs)
Title
  • Methods of Business Evaluation (en)
  • Metody komplexního hodnocení podniku
  • Metody komplexního hodnocení podniku (cs)
skos:prefLabel
  • Methods of Business Evaluation (en)
  • Metody komplexního hodnocení podniku
  • Metody komplexního hodnocení podniku (cs)
skos:notation
  • RIV/75081431:_____/11:00000232!RIV12-MSM-75081431
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 212083
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/75081431:_____/11:00000232
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Financial analysis; creditworthy and bankruptcy models; solvency index; Altman analysis; Taffler index (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A55C8C6152CD]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Finanční řízení
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Metody komplexního hodnocení podniku
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vochozka, Marek
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Grada Publishing
https://schema.org/isbn
  • 978-80-247-3647-1
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software