About: Průvodce pro interní audit a risk management     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Z průzkumu, který realizoval Mezinárodní institut interních auditorů v roce 2009, jednoznačně vyplývá, že interní auditoři by se měli v rámci revize své auditní strategie více zaměřit na rizika a systémy risk managementu. Přestože v současné době již většina organizací považuje risk management za svou nedílnou součást, jeho kvalita bývá často nedostatečná. V mnoha případech, zejména u finančních institucí, se hovoří přímo o selhání risk managementu. Propojit témata, jako je interní audit a risk management, není jednoduché. Obě profese se prolínají z hlediska nástrojů, technik a postupů. Z pohledu odpovědnosti a výkonu ale stojí zásadně vedle sebe. Risk management je plně v odpovědnosti manažera, kdežto interní audit musí být na manažerovi nezávislý. Cílem publikace je poskytnout základní aktuální poznatky z těchto dynamicky se rozvíjejících oblastí. Důraz je přitom kladen na jejich využití v praxi. Tomu odpovídá členění textu i přiložené CD s praktickými návody.
  • Z průzkumu, který realizoval Mezinárodní institut interních auditorů v roce 2009, jednoznačně vyplývá, že interní auditoři by se měli v rámci revize své auditní strategie více zaměřit na rizika a systémy risk managementu. Přestože v současné době již většina organizací považuje risk management za svou nedílnou součást, jeho kvalita bývá často nedostatečná. V mnoha případech, zejména u finančních institucí, se hovoří přímo o selhání risk managementu. Propojit témata, jako je interní audit a risk management, není jednoduché. Obě profese se prolínají z hlediska nástrojů, technik a postupů. Z pohledu odpovědnosti a výkonu ale stojí zásadně vedle sebe. Risk management je plně v odpovědnosti manažera, kdežto interní audit musí být na manažerovi nezávislý. Cílem publikace je poskytnout základní aktuální poznatky z těchto dynamicky se rozvíjejících oblastí. Důraz je přitom kladen na jejich využití v praxi. Tomu odpovídá členění textu i přiložené CD s praktickými návody. (cs)
  • The survey, which made the International Institute of Internal Auditors in 2009, clearly shows that internal auditors should review the audit of its strategy to focus more on risk and risk management systems. While currently, most organizations regarded risk management as an integral part, its quality is often poor. In many cases, particularly with financial institutions, to speak directly to the failure of risk management. Interconnect issues, such as internal audit and risk management is not easy. Both professions are intertwined in terms of tools, techniques and procedures. From the perspective of accountability and performance but is essentially side by side. Risk management is fully in the manager's responsibility, while the internal audit manager must be independent. The aim of the publication is to provide basic current knowledge of these rapidly growing areas. Emphasis is placed on their use in practice. This corresponds to the layout of text and accompanying CD with practical guidance. (en)
Title
  • Průvodce pro interní audit a risk management
  • Průvodce pro interní audit a risk management (cs)
  • The Guide for Internal Auditing and Risk Management (en)
skos:prefLabel
  • Průvodce pro interní audit a risk management
  • Průvodce pro interní audit a risk management (cs)
  • The Guide for Internal Auditing and Risk Management (en)
skos:notation
  • RIV/75081431:_____/09:00000146!RIV10-MSM-75081431
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 337479
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/75081431:_____/09:00000146
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Assurance & Consulting Services; Internal Auditing; Risk Management; Risks (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A25FE260BC66]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • C.H.Beck pro praxi
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Průvodce pro interní audit a risk management
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kafka, Tomáš
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • C.H.Beck
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7400-121-5
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software