About: Kačina Chateau horse stable     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Současná kačinská zámecká konírna je až třetím projektem konírny na zámku Kačina. První projekt od francouzského architekta B. Poyeta byl zavržen pro přehnaně velkorysou a finančně velmi náročnou podobu celého zámeckého komplexu. Z druhého projektu z pera saského architekta CH.F: Schurichta byly v průběhu stavby zámku vypuštěny hospodářské budovy a stavitel Kačiny J.P. Joendl byl nucen konírnu zakomponovat přímo do zámecké budovy. Z tohoto důvodu je kačinská konírna netradičně umístěna v suterénu severního kolonádového křídla a je přístupná podzemním tunelem. Konírna je odvětrána na svou dobu neobvyklým způsobem kanálky ve zdivu do podstřeší. Konírna má poměrně stísněná stání, zřejmě proto byla později část stání přebudována na boxy. Z hlediska wellfare koní je nejzávažnějším problémem krom zmíněného nedostatku prostoru i velmi nízká úroveň osvětlení přirozeným světlem vzhledem k velmi malé okenní ploše.
  • Současná kačinská zámecká konírna je až třetím projektem konírny na zámku Kačina. První projekt od francouzského architekta B. Poyeta byl zavržen pro přehnaně velkorysou a finančně velmi náročnou podobu celého zámeckého komplexu. Z druhého projektu z pera saského architekta CH.F: Schurichta byly v průběhu stavby zámku vypuštěny hospodářské budovy a stavitel Kačiny J.P. Joendl byl nucen konírnu zakomponovat přímo do zámecké budovy. Z tohoto důvodu je kačinská konírna netradičně umístěna v suterénu severního kolonádového křídla a je přístupná podzemním tunelem. Konírna je odvětrána na svou dobu neobvyklým způsobem kanálky ve zdivu do podstřeší. Konírna má poměrně stísněná stání, zřejmě proto byla později část stání přebudována na boxy. Z hlediska wellfare koní je nejzávažnějším problémem krom zmíněného nedostatku prostoru i velmi nízká úroveň osvětlení přirozeným světlem vzhledem k velmi malé okenní ploše. (cs)
  • The present-day Kačina Chateau horse stable is a third project of the stable in the Kačina Chateau. The first project designed by the French architect B. Povet was rejected for overly generous and financially very demanding form of the whole chateau complex. The second project, designed by the Saxon architect CH. F. Schuricht, was also left uncompleted, as the management quarters were omitted during the construction; and the builder of Kačina, J. P. Joendl, was forced to incorporate the horse stable directly into the chateau building. For this reason, the Kačina horse stable is unconventionally located in the basement of the north wing of the colonnade and it is accessible by an underground tunnel. The stable is ventilated by channels in the walls leading into the attic, which was a very unusual way at that time. The stable had relatively confined stall spaces, which is why a part of the stalls were later rebuilt to horse-boxes. Taking into account the welfare of the horses, the problem with a lack of space is also worsened by a very low level of natural light due to the very small window surface. (en)
Title
  • Kačina Chateau horse stable (en)
  • Kačinská zámecká konírna
  • Kačinská zámecká konírna (cs)
skos:prefLabel
  • Kačina Chateau horse stable (en)
  • Kačinská zámecká konírna
  • Kačinská zámecká konírna (cs)
skos:notation
  • RIV/75075741:_____/14:#0000147!RIV15-MK0-75075741
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(DF13P01OVV001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 52
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 23889
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/75075741:_____/14:#0000147
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • history (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B1E2F49890A0]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Prameny a studie
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Novák, Pavel
issn
  • 0862-8483
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software