Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Tato práce se zabývá studiem změn fyzikálních vlastností hydrofilních gelotvorných polymerních systémů na bázi karboxymetylcelulózy pro následné aplikace v kosmetologii, popř. farmacii, v závislosti na obsahu přísad, které mají původ ve fermentačních produktech syrovátky (kyselina mléčná, chlorid sodný, mléčnan vápenatý). Stabilita vytvořených hydrogelů byla sledována pomocí měření viskozity polymerních systémů v průběhu skladování. Výsledky ukazují, že jednotlivé složky obecně viskozitu hydrogelů snižují, proto je zapotřebí pro inkorporaci vyššího množství přísad fermentačního produktu syrovátky zvýšit obsah gelotvorné složky.
- Tato práce se zabývá studiem změn fyzikálních vlastností hydrofilních gelotvorných polymerních systémů na bázi karboxymetylcelulózy pro následné aplikace v kosmetologii, popř. farmacii, v závislosti na obsahu přísad, které mají původ ve fermentačních produktech syrovátky (kyselina mléčná, chlorid sodný, mléčnan vápenatý). Stabilita vytvořených hydrogelů byla sledována pomocí měření viskozity polymerních systémů v průběhu skladování. Výsledky ukazují, že jednotlivé složky obecně viskozitu hydrogelů snižují, proto je zapotřebí pro inkorporaci vyššího množství přísad fermentačního produktu syrovátky zvýšit obsah gelotvorné složky. (cs)
- This work deals with behavior of hydrophilic gel-forming polymer systems based on carboxymethylcellulose for subsequent applications in cosmetology and pharmacy, respectively. The physical properties of such systems are depending on the content of compounds which have their origin in the whey fermentation products (lactic acid, sodium chloride, calcium lactate). The hydrogels stability was monitored by measuring the viscosity of polymer systems during storage. The results show that different components generally reduce the viscosity of the hydrogels. It is necessary to incorporate higher amounts of gelling ingredient content to increase the whey fermentation products. (en)
|
Title
| - Vliv fermentačních produktů syrovátky na stabilitu hydrogelu na bázi karboxymetylcelulózy
- Vliv fermentačních produktů syrovátky na stabilitu hydrogelu na bázi karboxymetylcelulózy (cs)
- Effect of whey fermentation product on stability of carboxymethylcellulose based hydrogel (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv fermentačních produktů syrovátky na stabilitu hydrogelu na bázi karboxymetylcelulózy
- Vliv fermentačních produktů syrovátky na stabilitu hydrogelu na bázi karboxymetylcelulózy (cs)
- Effect of whey fermentation product on stability of carboxymethylcellulose based hydrogel (en)
|
skos:notation
| - RIV/70883521:28610/14:43872482!RIV15-MSM-28610___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(ED2.1.00/03.0111), P(QJ1310254)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/70883521:28610/14:43872482
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - carboxymethylcellulose; hydrogel; Whey (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník konference Plastko 2014
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Sedlařík, Vladimír
- Veselá, Daniela
- Hrabalíková, Martina
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |