About: Determination and speciation of tin compounds in food     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Since the information available on the occurrence of the forms of tin, it appears that many of these organometallic compounds is contained in marine animals and attention was mainly focused on organisms such as marine fish, crustaceans, molluscs and algae [1]. The aim of this work was optimization of the methods of trace- and ultratrace analysis, such as ICP-OES, ETA-AAS for charting the resources of individual forms of tin in foodstuffs. In this work has been tuned method for determination of total tin in food materials by ICP-OES. Increase the sensitivity of the method of ICP-OES was achieved using the techniques of generation of hydrides, which was also optimized [2]. Technique of generation of hydrides reduces the limit of detection, so it can be used for samples with low content of tin. This method has been applied to the analysis of selected samples with low content of tin such as soft drinks Coca Cola, Sprite, Fanta, Gambrinus 10°, PowerKing and milk in the cans. Furthermore samples of animal origin as Sardines in oil, and Hunter's salami. Prior to the determination of the tin in samples need to be appropriately modified samples for analysis. The decomposition of samples was done in the microwave system. For the separation of inorganic forms has been used low pressure ion exchange chromatography with on-line detection of ICP-OES. As appropriate to a cations exchangers Amberlite IRC 50 and Cellulose CM 23 were showed, where elution reagent was 1 M solution of HCl and on Trisacryl M CM and Sephadex 50 CM, where elution reagent was 0.5 M NaOH solution. The best response was on Sephadex CM 50. The peak was detected during 40 seconds, and was sufficiently narrow and tall. Separation of organically bound tin was performed by HPLC on a column of ACE C-18, 3 µm, 15 cm x 1,0 mm with off-line detection by ETA-AAS. Elution reagent was mixture of acetonitrile – water – glaciál acetic acid with 0.05% triethylamine (65: 23: 12) at pH 5. (en)
  • Od prvních informací o existenci výskytu různých forem organocíničitých sloučenin, se ukázalo, že mnohé z těchto sloučenin jsou obsaženy v mořských živočiších a po té byla pozornost zaměřena především na mořské organismy, jako jsou mořské ryby, korýši, měkkýši a řasy [1]. Cílem této práce bylo optimalizace stopových a ultrastopových metod analýzy, jako jsou ICP-OES, ETA-AAS pro zmapování zdrojů jednotlivých forem cínu v potravinách. V této práci byla optimalizována metoda pro stanovení celkového cínu v potravinách materiálů pomocí ICP-OES. Zvýšení citlivosti metody ICP-OES bylo dosaženo použitím techniky generace hydridů, která byla také optimalizována [2]. Technika generace hydridů snižuje mez detekce, takže ji lze použít i pro vzorky s nízkým obsahem cínu. Tato metoda byla použita pro analýzu vybraných vzorků s nízkým obsahem cínu, jako jsou nealkoholické nápoje Coca Cola, Sprite, Fanta, Gambrinus 10 °, PowerKing a kondenzovaného mléka. Dále byly analyzovány vzorky živočišného původu jako sardinky v oleji a lovecký salám. Před stanovením cínu ve vzorcích musí být tyto vzorky vhodně upravené k analýze. Rozklad vzorků byl proveden v mikrovlnném systému. Pro oddělení anorganických forem se používá nízkotlaká iontoměničová chromatografie s on-line detekcí pomocí ICP-OES. Jako vhodné se ukázaly katexy Amberlit IRC 50 a Celullose CM 23 s elučním činidlem 1 M roztoku HCl a Trisacryl M CM a Sephadex 50 CM, kde byl elučním činidlem roztok 0,5 M NaOH. Nejlepší signálová odezva byla na Sephadex CM 50. Maximum píku bylo zjištěno kolem 40. sekundy a pík byl dostatečně úzký a vysoký pro kvantitativní vyhodnocení. Oddělení organicky vázaného cínu bylo provedeno pomocí HPLC na koloně ACE C-18, 3 µm, 15 cm x 1,0 mm s off-line detekcí pomocí ETA-AAS. Elučním činidlem byla směs acetonitril – voda – kyselina octová s přídavkem triethylaminu 0,05 % (65: 23: 12) při pH 5.
  • Od prvních informací o existenci výskytu různých forem organocíničitých sloučenin, se ukázalo, že mnohé z těchto sloučenin jsou obsaženy v mořských živočiších a po té byla pozornost zaměřena především na mořské organismy, jako jsou mořské ryby, korýši, měkkýši a řasy [1]. Cílem této práce bylo optimalizace stopových a ultrastopových metod analýzy, jako jsou ICP-OES, ETA-AAS pro zmapování zdrojů jednotlivých forem cínu v potravinách. V této práci byla optimalizována metoda pro stanovení celkového cínu v potravinách materiálů pomocí ICP-OES. Zvýšení citlivosti metody ICP-OES bylo dosaženo použitím techniky generace hydridů, která byla také optimalizována [2]. Technika generace hydridů snižuje mez detekce, takže ji lze použít i pro vzorky s nízkým obsahem cínu. Tato metoda byla použita pro analýzu vybraných vzorků s nízkým obsahem cínu, jako jsou nealkoholické nápoje Coca Cola, Sprite, Fanta, Gambrinus 10 °, PowerKing a kondenzovaného mléka. Dále byly analyzovány vzorky živočišného původu jako sardinky v oleji a lovecký salám. Před stanovením cínu ve vzorcích musí být tyto vzorky vhodně upravené k analýze. Rozklad vzorků byl proveden v mikrovlnném systému. Pro oddělení anorganických forem se používá nízkotlaká iontoměničová chromatografie s on-line detekcí pomocí ICP-OES. Jako vhodné se ukázaly katexy Amberlit IRC 50 a Celullose CM 23 s elučním činidlem 1 M roztoku HCl a Trisacryl M CM a Sephadex 50 CM, kde byl elučním činidlem roztok 0,5 M NaOH. Nejlepší signálová odezva byla na Sephadex CM 50. Maximum píku bylo zjištěno kolem 40. sekundy a pík byl dostatečně úzký a vysoký pro kvantitativní vyhodnocení. Oddělení organicky vázaného cínu bylo provedeno pomocí HPLC na koloně ACE C-18, 3 µm, 15 cm x 1,0 mm s off-line detekcí pomocí ETA-AAS. Elučním činidlem byla směs acetonitril – voda – kyselina octová s přídavkem triethylaminu 0,05 % (65: 23: 12) při pH 5. (cs)
Title
  • Determination and speciation of tin compounds in food (en)
  • Stanovení a speciace sloučenin cínu v potravinách
  • Stanovení a speciace sloučenin cínu v potravinách (cs)
skos:prefLabel
  • Determination and speciation of tin compounds in food (en)
  • Stanovení a speciace sloučenin cínu v potravinách
  • Stanovení a speciace sloučenin cínu v potravinách (cs)
skos:notation
  • RIV/70883521:28610/14:43872149!RIV15-MSM-28610___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 47064
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28610/14:43872149
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • organotin compounds, speciation analysis, ICP-OES, ETA-AAS, ICP-MS (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4A1667D09073]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Fišera, Miroslav
  • Mlček, Jiří
  • Valášek, Pavel
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28610
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software