About: Speciace prvků jako nový nástroj pro kontrolu bezpečnosti potravin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Pod pojmem moderní analytické metody si dnes představujeme obecně dokonalé instrumentální metody, které jsou často založeny na spojení více základních principů. Nejčastěji jsou spolu spojeny metody založené na oddělení jednotlivých složek komplexní vzorků (separační metoda) a metod pro specifické zjišťování jednotlivých součástí těchto vzorků nebo jejich významných vlastností. Tyto komponenty mohou být běžné organické sloučeniny, jejich samostatné deriváty a izomery, kdy většinou hovoříme o identifikaci látek, ale mohou to být také konkrétní organokovové sloučeniny, kde můžeme použít prvkově selektivní detektory a v této souvislosti hovoříme o speciační analýze. Pomocí těchto metod rozlišujeme jednotlivé složky potravin, jejich konkrétní vázané formy, které tak mohou mít vliv na organoleptické vlastnosti potravin, jejich výživové vlastnosti, zdravotní účinky, potenciální zdravotní nebezpečnost (toxicita, bio dostupnost) a přispět tak o široké využívání potravin z hlediska gastronomie.
  • Pod pojmem moderní analytické metody si dnes představujeme obecně dokonalé instrumentální metody, které jsou často založeny na spojení více základních principů. Nejčastěji jsou spolu spojeny metody založené na oddělení jednotlivých složek komplexní vzorků (separační metoda) a metod pro specifické zjišťování jednotlivých součástí těchto vzorků nebo jejich významných vlastností. Tyto komponenty mohou být běžné organické sloučeniny, jejich samostatné deriváty a izomery, kdy většinou hovoříme o identifikaci látek, ale mohou to být také konkrétní organokovové sloučeniny, kde můžeme použít prvkově selektivní detektory a v této souvislosti hovoříme o speciační analýze. Pomocí těchto metod rozlišujeme jednotlivé složky potravin, jejich konkrétní vázané formy, které tak mohou mít vliv na organoleptické vlastnosti potravin, jejich výživové vlastnosti, zdravotní účinky, potenciální zdravotní nebezpečnost (toxicita, bio dostupnost) a přispět tak o široké využívání potravin z hlediska gastronomie. (cs)
  • As modern analytical methods nowadays its represent generally sophisticated instrumental methods that are often based on deal of more fundamental principles forging whole system. The most frequently oneself connect methods based on separation of individual components of complex samples and methods for specific detection of single components of these samples or their meaningful properties. These components they can be common organic compounds, theirs separate derivatives and isomers, when mostly talk about identification of matters, but they can it be specific organometallic compounds too, where then we using elementary specific detectors and in this connection we talk about speciation analysis. With help of these methods we can distinguish singles components of foodstuffs, theirs factual binding forms, which have so can influence on organoleptic properties of foodstuffs, theirs nourishment properties, health expedience, potential health hazard (toxicity, bio-availability) and so share on wide exploitation of foodstuffs from point of view gastronomy. (en)
Title
  • Speciace prvků jako nový nástroj pro kontrolu bezpečnosti potravin
  • Speciace prvků jako nový nástroj pro kontrolu bezpečnosti potravin (cs)
  • Speciation analysis as new instrument for food safety control (en)
skos:prefLabel
  • Speciace prvků jako nový nástroj pro kontrolu bezpečnosti potravin
  • Speciace prvků jako nový nástroj pro kontrolu bezpečnosti potravin (cs)
  • Speciation analysis as new instrument for food safety control (en)
skos:notation
  • RIV/70883521:28610/11:43867088!RIV12-MSM-28610___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 231215
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28610/11:43867088
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • identification and speciation analysis, HPLC-MS, ICP-MS (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D92A015EF096]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie)
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Fišera, Miroslav
  • Valášek, Pavel
  • Vitoulová, Eva
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 978-80-552-0559-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28610
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 49 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software