About: Bezpečnost enkapsulovaných forem potravin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Biologicky aktivní látky sehrávají v současném světě stále větší úlohu. Zároveň se projevují snahy o co největší využití přírodních makromolekul tj. biopolymerů. Jedním z nich je želatina. Práce je zaměřena do oblasti výroby a možností použití tvrdých želatinových tobolek, měkkých želatinových kapslí pr enkapsulaci biologicky aktivních látek. Chápe gelovou soustavu na bázi želatiny jako tradiční materiál s novými perspektivami, jejichž budoucí směry se snaží alespoň rámcově naznačit. Po provedení souboru experimentů se podařilo navrhnout podmínky enkapsulace optimalizované do té míry, že umožňují zpracování želatiny s využitím širšího rozsahu jejích vlastností.
  • Biologicky aktivní látky sehrávají v současném světě stále větší úlohu. Zároveň se projevují snahy o co největší využití přírodních makromolekul tj. biopolymerů. Jedním z nich je želatina. Práce je zaměřena do oblasti výroby a možností použití tvrdých želatinových tobolek, měkkých želatinových kapslí pr enkapsulaci biologicky aktivních látek. Chápe gelovou soustavu na bázi želatiny jako tradiční materiál s novými perspektivami, jejichž budoucí směry se snaží alespoň rámcově naznačit. Po provedení souboru experimentů se podařilo navrhnout podmínky enkapsulace optimalizované do té míry, že umožňují zpracování želatiny s využitím širšího rozsahu jejích vlastností. (cs)
  • Biologically active substances play a more and more significant role in today’s world. At the same time, trends for maximum use of natural macromolecules, i.e. biopolymers, among them gelatine, have emerged. The topic presented in this thesis refers precisely to this increasing use of gelatine. The thesis includes practical uses of this biopolymer for encapsulation of biologically active substances. The thesis is aimed at the sphere of production and use of hard and soft gelatine capsules. A gelatin-based gel system is considered to be a conventional material offering new prospects, the future directions of which I have attempted to indicate at least in general. After a series of experiments have been carried out, I succeeded in proposing conditions for the encapsulation optimized to an extent that enables processing of gelatine using a wider range of its properties. (en)
Title
  • Bezpečnost enkapsulovaných forem potravin
  • Bezpečnost enkapsulovaných forem potravin (cs)
  • Safety of encapsulated food forms (en)
skos:prefLabel
  • Bezpečnost enkapsulovaných forem potravin
  • Bezpečnost enkapsulovaných forem potravin (cs)
  • Safety of encapsulated food forms (en)
skos:notation
  • RIV/70883521:28610/11:43867064!RIV12-MSM-28610___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(ED2.1.00/03.0111)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 188120
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28610/11:43867064
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Biologically active substances, encapsulation, hard gelatine capsules, soft gelatine capsules. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [97FF7F63150A]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie)
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Fišera, Miroslav
  • Kráčmar, Stanislav
  • Valášek, Pavel
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 978-80-552-0559-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28610
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 49 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software