About: Effect of bacterial isolate suppressing growth of biogenic amines producers in laboratory conditions and in pilot plant cheese production     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of study was to verify the antimicrobial effect of isolate Lbc. paracasei/casei ML4DP obtained from raw milk. The antimicrobial effect was tested in recombined skim milk enriched with yeast autolysate against eight isolates of Lbc. curvatus characteristic in production of biogenic amines in laboratory conditions. Rapid Conductive impedance method (RABIT), cultivation in laboratory conditions were used to obtain results. The results was confirmed in pilot production of low scalded cheese. (en)
  • Cílem práce bylo ověřit u kmene Lbc.paracasei/casei ML4DP, vyizolovaného ze syrového mléka, jeho antimikrobiální účinnost v obnoveném mléce s přídavkem kvasničného autolyzátu vůči vybraným 8 kmenům Lbc. curvatus s prokázanou schopností tvorby biogenních aminů v laboratorních podmínkách. K tomuto účelu byla použita vodivostní metoda pomocí přístroje RABIT, plotnová kultivační metoda a ověření těchto poznatků i v poloprovozních podmínkách výroby nízkodohřívaných sýrů.
  • Cílem práce bylo ověřit u kmene Lbc.paracasei/casei ML4DP, vyizolovaného ze syrového mléka, jeho antimikrobiální účinnost v obnoveném mléce s přídavkem kvasničného autolyzátu vůči vybraným 8 kmenům Lbc. curvatus s prokázanou schopností tvorby biogenních aminů v laboratorních podmínkách. K tomuto účelu byla použita vodivostní metoda pomocí přístroje RABIT, plotnová kultivační metoda a ověření těchto poznatků i v poloprovozních podmínkách výroby nízkodohřívaných sýrů. (cs)
Title
  • Effect of bacterial isolate suppressing growth of biogenic amines producers in laboratory conditions and in pilot plant cheese production (en)
  • Testování vlivu bakteriálního izolátu potlačujícího růst producentů biogenních aminů v laboratorních podmínkách a při poloprovozních výrobách sýrů
  • Testování vlivu bakteriálního izolátu potlačujícího růst producentů biogenních aminů v laboratorních podmínkách a při poloprovozních výrobách sýrů (cs)
skos:prefLabel
  • Effect of bacterial isolate suppressing growth of biogenic amines producers in laboratory conditions and in pilot plant cheese production (en)
  • Testování vlivu bakteriálního izolátu potlačujícího růst producentů biogenních aminů v laboratorních podmínkách a při poloprovozních výrobách sýrů
  • Testování vlivu bakteriálního izolátu potlačujícího růst producentů biogenních aminů v laboratorních podmínkách a při poloprovozních výrobách sýrů (cs)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/14:43872535!RIV15-MSM-28110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 50148
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/14:43872535
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • antimicrobial activity, biogenic amines, lactobacilli,Edam type cheese (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BC4AD8A8C9BA]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků XI. Sborník referátů ze semináře s mezinárodní účastí.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buňka, František
  • Havlíková, Šárka
  • Kvasničková, Eva
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-970-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 75 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software