Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Experimental work deals with application of mutton in heat – treated meat products. The aim was to describe effects of mutton application on the products and to find out what amount of this meat would be the most appropriate and acceptable for consumers. Practical value of this experiment lays in an increase of mutton application in common meat products (en)
- Cílem experimentu bylo zvýšení důvěry konzumenta ve skopové maso a celkově zvýšit spotřebu skopového masa. Experimentální práce byla zaměřena na možnosti aplikace skopového masa do tepelně opracovaných masných výrobků. V praktické části byly vyrobeny masné výrobky, typu klobás a turistického salámu. Do těchto výrobků bylo aplikováno skopové maso, a to v podílu 10 %, 20 %, 30 %, 40 % a kontrolní vzorek bez podílu skopového masa. Z pohledu technologického, nemá maso ovcí takový význam a až na některé specifické výrobky se používá pouze jako náhrada za hovězí přední výrobní masa. Jeho hlavní technologickou vlastností je dobrá vaznost a lze jej případně kombinovat s masem vepřovým bez nutnosti přídavku masa hovězího. Vyrobené vzorky byly podrobeny senzorickému hodnocení u 97 proškolených hodnotitelů. Jednotlivé senzorické deskriptory byly následně vyhodnoceny, přičemž byly zjištěny optimální přídavky skopového masa do konkrétních výrobních receptur.
- Cílem experimentu bylo zvýšení důvěry konzumenta ve skopové maso a celkově zvýšit spotřebu skopového masa. Experimentální práce byla zaměřena na možnosti aplikace skopového masa do tepelně opracovaných masných výrobků. V praktické části byly vyrobeny masné výrobky, typu klobás a turistického salámu. Do těchto výrobků bylo aplikováno skopové maso, a to v podílu 10 %, 20 %, 30 %, 40 % a kontrolní vzorek bez podílu skopového masa. Z pohledu technologického, nemá maso ovcí takový význam a až na některé specifické výrobky se používá pouze jako náhrada za hovězí přední výrobní masa. Jeho hlavní technologickou vlastností je dobrá vaznost a lze jej případně kombinovat s masem vepřovým bez nutnosti přídavku masa hovězího. Vyrobené vzorky byly podrobeny senzorickému hodnocení u 97 proškolených hodnotitelů. Jednotlivé senzorické deskriptory byly následně vyhodnoceny, přičemž byly zjištěny optimální přídavky skopového masa do konkrétních výrobních receptur. (cs)
|
Title
| - Možnosti aplikace skopového masa do tepelně opracovaných masných výrobků
- Možnosti aplikace skopového masa do tepelně opracovaných masných výrobků (cs)
- Possible Applications of Mutton in Heat-treated Meat Products (en)
|
skos:prefLabel
| - Možnosti aplikace skopového masa do tepelně opracovaných masných výrobků
- Možnosti aplikace skopového masa do tepelně opracovaných masných výrobků (cs)
- Possible Applications of Mutton in Heat-treated Meat Products (en)
|
skos:notation
| - RIV/70883521:28110/14:43871693!RIV15-MSM-28110___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/70883521:28110/14:43871693
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - sensory evaluation; heat – treated meat product; mutton (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XL. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin – Ingrovy dny 2014
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Gál, Robert
- Krčmářová, Lenka
- Plšková, Mária
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |