Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Senzorické hodnocení masných (potravinářských) výrobků 5-bodovou hodnotící stupnicí (5-Punkte-Skala) umožňuje nezávislé posouzení vyškolenými hodnotiteli, jež se pravidelně účastní soutěžních přehlídek. Hodnotící metoda je vybranou komisí pravidelně upravována (vylepšována), čímž se zvyšuje její objektivnost. Při hodnocení je mimo jiné zohledněna významnost jednotlivých deskriptorů (vzhled výrobku, textura atd.) koeficienty významnosti. Taktéž je zohledněn výskyt většího počtu vad u jednotlivého deskriptoru, což celé hodnocení značně objektivizuje. Výsledky hodnocení jednotlivých výrobků jsou členy komise společně diskutovány, dochází k závěrečnému konsenzu a vyplnění závěrečného hodnotícího formuláře. Tento formulář je na vyžádání k dispozici i producentovi výrobku, který výsledku může využít k systematickému zlepšování kvality.
- Senzorické hodnocení masných (potravinářských) výrobků 5-bodovou hodnotící stupnicí (5-Punkte-Skala) umožňuje nezávislé posouzení vyškolenými hodnotiteli, jež se pravidelně účastní soutěžních přehlídek. Hodnotící metoda je vybranou komisí pravidelně upravována (vylepšována), čímž se zvyšuje její objektivnost. Při hodnocení je mimo jiné zohledněna významnost jednotlivých deskriptorů (vzhled výrobku, textura atd.) koeficienty významnosti. Taktéž je zohledněn výskyt většího počtu vad u jednotlivého deskriptoru, což celé hodnocení značně objektivizuje. Výsledky hodnocení jednotlivých výrobků jsou členy komise společně diskutovány, dochází k závěrečnému konsenzu a vyplnění závěrečného hodnotícího formuláře. Tento formulář je na vyžádání k dispozici i producentovi výrobku, který výsledku může využít k systematickému zlepšování kvality. (cs)
- Sensory evaluation of meat (food) products by 5-Punkte-Skala allows independent assessment by trained assessors who regularly take part in the competition shows. The evaluation method is periodically adjusted (improved) by selected commission, what increases its objectivity. The evaluation, among other things reflected individual descriptors (product, texture, etc.) with significance coefficients. It also takes presence of a larger account of defects in a single descriptor, which significantly objectifies the evaluation. Results of the evaluation of each product are discussed by members of the commission, there is given a final consensus and is completed a final evaluation form. This form is available on request as well as the producer of the product, which could use the results for systematic improving of the quality. (en)
|
Title
| - Food Product Evaluation by Methods 5-Point-Scale (en)
- Hodnocení potravinářských výrobků metodou 5-punkte-skala
- Hodnocení potravinářských výrobků metodou 5-punkte-skala (cs)
|
skos:prefLabel
| - Food Product Evaluation by Methods 5-Point-Scale (en)
- Hodnocení potravinářských výrobků metodou 5-punkte-skala
- Hodnocení potravinářských výrobků metodou 5-punkte-skala (cs)
|
skos:notation
| - RIV/70883521:28110/13:43870090!RIV14-MSM-28110___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/70883521:28110/13:43870090
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Sensory Quality, 5-Point-Scale, Sensory training. (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - X. Vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou Bezpečnosť a kontrola potravín
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Gál, Robert
- Jandásek, Josef
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |