Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The work is focused on the development of method for the determination of antimycotic preparations based on natamycine, which is used in the manufacture of durable ferment Salamis. Their determination is carried out by HPLC with UV/VIS and MS detection, and it was studied the effectiveness of dipping products against fungus and yeasts by using of this method, which could spoil the taste and smell of preserved meat products. Natamycin has been extracted from the surface layers of protective packaging preserved sausages with a mixture of methanol-water and determined with the above method. In addition to the analysis of the packages currently available products in the commercial network it was analysed packaging manufacturer-supplied collagenous-type casings with different ways of treated surface durable salami. (en)
- Práce se zabývá vývojem metodiky na stanovení antimykotických přípravků na bázi natamycinu, které jsou využívány při výrobě trvanlivých fermentovaných salámů. Stanovení bylo provedeno pomocí HPLC-UV/VIS a HPLC-MS. Byla zjišťována účinnost produktů na kvasinky a plísně, které mohou způsobovat kažení trvanlivých masových výrobků. Natamycin byl extrahován z povrchu obalu pomocí směsi metanol-voda a analyzován pomocí výše uvedených metod.
- Práce se zabývá vývojem metodiky na stanovení antimykotických přípravků na bázi natamycinu, které jsou využívány při výrobě trvanlivých fermentovaných salámů. Stanovení bylo provedeno pomocí HPLC-UV/VIS a HPLC-MS. Byla zjišťována účinnost produktů na kvasinky a plísně, které mohou způsobovat kažení trvanlivých masových výrobků. Natamycin byl extrahován z povrchu obalu pomocí směsi metanol-voda a analyzován pomocí výše uvedených metod. (cs)
|
Title
| - Determination of antimycotic preparations based on natamycine (en)
- Stanovení antimykotických přípravků na bázi natamycinu
- Stanovení antimykotických přípravků na bázi natamycinu (cs)
|
skos:prefLabel
| - Determination of antimycotic preparations based on natamycine (en)
- Stanovení antimykotických přípravků na bázi natamycinu
- Stanovení antimykotických přípravků na bázi natamycinu (cs)
|
skos:notation
| - RIV/70883521:28110/12:43869332!RIV13-MSM-28110___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/70883521:28110/12:43869332
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - natamycine, durable ferment Salamis, HPLC-MS (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Bezpečnosť a kontrola potravín
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Fišera, Miroslav
- Valášek, Pavel
- Fojtíková, Lenka
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |