About: Determination of antimycotic preparations based on natamycine     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The work is focused on the development of method for the determination of antimycotic preparations based on natamycine, which is used in the manufacture of durable ferment Salamis. Their determination is carried out by HPLC with UV/VIS and MS detection, and it was studied the effectiveness of dipping products against fungus and yeasts by using of this method, which could spoil the taste and smell of preserved meat products. Natamycin has been extracted from the surface layers of protective packaging preserved sausages with a mixture of methanol-water and determined with the above method. In addition to the analysis of the packages currently available products in the commercial network it was analysed packaging manufacturer-supplied collagenous-type casings with different ways of treated surface durable salami. (en)
  • Práce se zabývá vývojem metodiky na stanovení antimykotických přípravků na bázi natamycinu, které jsou využívány při výrobě trvanlivých fermentovaných salámů. Stanovení bylo provedeno pomocí HPLC-UV/VIS a HPLC-MS. Byla zjišťována účinnost produktů na kvasinky a plísně, které mohou způsobovat kažení trvanlivých masových výrobků. Natamycin byl extrahován z povrchu obalu pomocí směsi metanol-voda a analyzován pomocí výše uvedených metod.
  • Práce se zabývá vývojem metodiky na stanovení antimykotických přípravků na bázi natamycinu, které jsou využívány při výrobě trvanlivých fermentovaných salámů. Stanovení bylo provedeno pomocí HPLC-UV/VIS a HPLC-MS. Byla zjišťována účinnost produktů na kvasinky a plísně, které mohou způsobovat kažení trvanlivých masových výrobků. Natamycin byl extrahován z povrchu obalu pomocí směsi metanol-voda a analyzován pomocí výše uvedených metod. (cs)
Title
  • Determination of antimycotic preparations based on natamycine (en)
  • Stanovení antimykotických přípravků na bázi natamycinu
  • Stanovení antimykotických přípravků na bázi natamycinu (cs)
skos:prefLabel
  • Determination of antimycotic preparations based on natamycine (en)
  • Stanovení antimykotických přípravků na bázi natamycinu
  • Stanovení antimykotických přípravků na bázi natamycinu (cs)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/12:43869332!RIV13-MSM-28110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 170934
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/12:43869332
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • natamycine, durable ferment Salamis, HPLC-MS (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F9081A8E374C]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bezpečnosť a kontrola potravín
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Fišera, Miroslav
  • Valášek, Pavel
  • Fojtíková, Lenka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 978-80-552-0769-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software