Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Základní surovinou pro výrobu zakysaného nápoje je směs kravského a ovčího mléka a kravské resp. ovčí syrovátky, které jsou vedlejším produktem výroby sýrů. Zakysaný nápoj obsahuje kombinaci jogurtových bakterií mléčného kvašení s probiotickou kulturou Enterococcus faecium. Benefity navrženého výrobku: významná nutriční hodnota navýšená o minerální látky a syrovátkové bílkoviny přidaným podílem ovčí syrovátky; zvýšení zdravotního významu obsahem probiotických bakterií; osvěžující lahodně kyselý nápoj s možností ochucení ovocnou složkou v bio kvalitě.
- Základní surovinou pro výrobu zakysaného nápoje je směs kravského a ovčího mléka a kravské resp. ovčí syrovátky, které jsou vedlejším produktem výroby sýrů. Zakysaný nápoj obsahuje kombinaci jogurtových bakterií mléčného kvašení s probiotickou kulturou Enterococcus faecium. Benefity navrženého výrobku: významná nutriční hodnota navýšená o minerální látky a syrovátkové bílkoviny přidaným podílem ovčí syrovátky; zvýšení zdravotního významu obsahem probiotických bakterií; osvěžující lahodně kyselý nápoj s možností ochucení ovocnou složkou v bio kvalitě. (cs)
- The basic raw material for the production of fermented beverages is a blend of cow's and sheep's milk and whey which is a waste-product of cheese production. Fermented drink contains a combination of yogurt lactic acid bacteria and probiotic culture of Enterococcus faecium. Benefits of the proposed product: significant nutritional value plus minerals and whey protein; increasing the health significance due addition of probiotic bacteria; deliciously tangy refreshing drink with fruit flavoring ingredient in Organic Farming. (en)
|
Title
| - Sheep's milk beverage containing yogurt and probiotic lactic acid bacteria (en)
- Nápoj z ovčího mléka s obsahem jogurtových a probiotických bakterií mléčného kvašení
- Nápoj z ovčího mléka s obsahem jogurtových a probiotických bakterií mléčného kvašení (cs)
|
skos:prefLabel
| - Sheep's milk beverage containing yogurt and probiotic lactic acid bacteria (en)
- Nápoj z ovčího mléka s obsahem jogurtových a probiotických bakterií mléčného kvašení
- Nápoj z ovčího mléka s obsahem jogurtových a probiotických bakterií mléčného kvašení (cs)
|
skos:notation
| - RIV/70883521:28110/12:43869173!RIV13-MSM-28110___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Použití probiotických bakterií v potravinách a produkce takzvaných funkčních potravin se stává trendem a představuje významnou možnost zvyšování přidané hodnoty v potravinářském průmyslu. Zavedení probiotického nápoje do výroby s minimálními náklady je nesporným zvýšením konkurenceschopnosti uživatele výsledku. Toto řešení poskytuje kromě obohacení sortimentu o atraktivní nutriční produkt, především využití odpadní suroviny po výrobě sýra – syrovátky. Možnosti využití syrovátky pro výrobu probiotického nápoje je v podstatě bez dalších nákladů z hlediska investic do zařízení a s minimálními náklady na surovinový materiál.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/70883521:28110/12:43869173
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open...vai/riv/kategorie
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Enterococcus faecium; whey; lactic acid; bacteria; probiotic; yogurt; beverage; Sheep's milk (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Senzorické hodnocení nápoje z ovčího mléka po výrobě - vzhled kompaktní, bez uvolněné syrovátky - konzistence hustá, hladká - chuť čistá, mléčně nakyslá. Hodnocení kvality nápoje po době uskladnění - po dobu skladování 14 dní nebyly sledovány změny v konzistenci a chuti nápoje - počty jogurtových mikroorganismů jsou obsaženy v denzitě 108 KTJ/ml - počty probiotických mikroorganismů se pohybují řádově v denzitě 106 KTJ/ml - vyrobený nápoj z ovčího mléka splňuje obsah bakterií mléčného kvašení daný vyhláškou 77/2003 Sb. Uzavřena smlouva o využití výsledků mezi smluvními stranami Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. Praha 6 (IČ 26722861), Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (IČ 70883521) a Bryndziareň a syráreň s.r.o. Zvolenská Slatina (IČ 36040690). Datum uzavření 30.5.2012.
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Drbohlav, Jan
- Holko, Ivan
- Hrabě, Jan
- Roubal, Petr
- Šalaková, Alexandra
- Pechačová, Marta
- Dragounová, Hedvika
|
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |