About: Sheep's milk beverage containing yogurt and probiotic lactic acid bacteria     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Základní surovinou pro výrobu zakysaného nápoje je směs kravského a ovčího mléka a kravské resp. ovčí syrovátky, které jsou vedlejším produktem výroby sýrů. Zakysaný nápoj obsahuje kombinaci jogurtových bakterií mléčného kvašení s probiotickou kulturou Enterococcus faecium. Benefity navrženého výrobku: významná nutriční hodnota navýšená o minerální látky a syrovátkové bílkoviny přidaným podílem ovčí syrovátky; zvýšení zdravotního významu obsahem probiotických bakterií; osvěžující lahodně kyselý nápoj s možností ochucení ovocnou složkou v bio kvalitě.
  • Základní surovinou pro výrobu zakysaného nápoje je směs kravského a ovčího mléka a kravské resp. ovčí syrovátky, které jsou vedlejším produktem výroby sýrů. Zakysaný nápoj obsahuje kombinaci jogurtových bakterií mléčného kvašení s probiotickou kulturou Enterococcus faecium. Benefity navrženého výrobku: významná nutriční hodnota navýšená o minerální látky a syrovátkové bílkoviny přidaným podílem ovčí syrovátky; zvýšení zdravotního významu obsahem probiotických bakterií; osvěžující lahodně kyselý nápoj s možností ochucení ovocnou složkou v bio kvalitě. (cs)
  • The basic raw material for the production of fermented beverages is a blend of cow's and sheep's milk and whey which is a waste-product of cheese production. Fermented drink contains a combination of yogurt lactic acid bacteria and probiotic culture of Enterococcus faecium. Benefits of the proposed product: significant nutritional value plus minerals and whey protein; increasing the health significance due addition of probiotic bacteria; deliciously tangy refreshing drink with fruit flavoring ingredient in Organic Farming. (en)
Title
  • Sheep's milk beverage containing yogurt and probiotic lactic acid bacteria (en)
  • Nápoj z ovčího mléka s obsahem jogurtových a probiotických bakterií mléčného kvašení
  • Nápoj z ovčího mléka s obsahem jogurtových a probiotických bakterií mléčného kvašení (cs)
skos:prefLabel
  • Sheep's milk beverage containing yogurt and probiotic lactic acid bacteria (en)
  • Nápoj z ovčího mléka s obsahem jogurtových a probiotických bakterií mléčného kvašení
  • Nápoj z ovčího mléka s obsahem jogurtových a probiotických bakterií mléčného kvašení (cs)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/12:43869173!RIV13-MSM-28110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM7088352101)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Použití probiotických bakterií v potravinách a produkce takzvaných funkčních potravin se stává trendem a představuje významnou možnost zvyšování přidané hodnoty v potravinářském průmyslu. Zavedení probiotického nápoje do výroby s minimálními náklady je nesporným zvýšením konkurenceschopnosti uživatele výsledku. Toto řešení poskytuje kromě obohacení sortimentu o atraktivní nutriční produkt, především využití odpadní suroviny po výrobě sýra – syrovátky. Možnosti využití syrovátky pro výrobu probiotického nápoje je v podstatě bez dalších nákladů z hlediska investic do zařízení a s minimálními náklady na surovinový materiál.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 153008
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/12:43869173
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 27/2012
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Enterococcus faecium; whey; lactic acid; bacteria; probiotic; yogurt; beverage; Sheep's milk (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BA19C8C2FF05]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Senzorické hodnocení nápoje z ovčího mléka po výrobě - vzhled kompaktní, bez uvolněné syrovátky - konzistence hustá, hladká - chuť čistá, mléčně nakyslá. Hodnocení kvality nápoje po době uskladnění - po dobu skladování 14 dní nebyly sledovány změny v konzistenci a chuti nápoje - počty jogurtových mikroorganismů jsou obsaženy v denzitě 108 KTJ/ml - počty probiotických mikroorganismů se pohybují řádově v denzitě 106 KTJ/ml - vyrobený nápoj z ovčího mléka splňuje obsah bakterií mléčného kvašení daný vyhláškou 77/2003 Sb. Uzavřena smlouva o využití výsledků mezi smluvními stranami Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. Praha 6 (IČ 26722861), Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (IČ 70883521) a Bryndziareň a syráreň s.r.o. Zvolenská Slatina (IČ 36040690). Datum uzavření 30.5.2012.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Drbohlav, Jan
  • Holko, Ivan
  • Hrabě, Jan
  • Roubal, Petr
  • Šalaková, Alexandra
  • Pechačová, Marta
  • Dragounová, Hedvika
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software