About: Výskyt biogenních aminů v rybím mase v restauracích     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo zjišťování obsahu šesti biogenních aminů (histaminu, tyraminu, fenyletylaminu, tryptaminu, putrescinu a kadaverinu) a dvou polyaminů (spermidinu a sperminu) ve vzorcích ryb a ostatních plodů vod, které jsou nabízeny v restauračních provozech na území České republiky. Ze 112 odebraných vzorků bylo v 16 % případů zjištěno zvýšené množství (více než 100 mgkg-1). V šesti případech bylo dokonce zjištěno překročení legislativně daných limitů pro tyto výrobky. Výsledky akcentují nutnost dodržování chladírenského/mrazírenského řetězce během distribuce výrobků ke spotřebiteli.
  • Cílem práce bylo zjišťování obsahu šesti biogenních aminů (histaminu, tyraminu, fenyletylaminu, tryptaminu, putrescinu a kadaverinu) a dvou polyaminů (spermidinu a sperminu) ve vzorcích ryb a ostatních plodů vod, které jsou nabízeny v restauračních provozech na území České republiky. Ze 112 odebraných vzorků bylo v 16 % případů zjištěno zvýšené množství (více než 100 mgkg-1). V šesti případech bylo dokonce zjištěno překročení legislativně daných limitů pro tyto výrobky. Výsledky akcentují nutnost dodržování chladírenského/mrazírenského řetězce během distribuce výrobků ke spotřebiteli. (cs)
  • The aim of the work was to monitor the content of six biogenic amines (histamine, tyramine, phenylethylamine, tryptamine, putrescine and cadaverine) and two polyamines (spermidine and spermine) in 112 samples of fish and other animal living in water which are offered in restaurants in the CzechRepublic. Elevated levels of biogenic amines (above 100 mg kg-1) were determined in 16% of samples. In 6 fish, the concentration of biogenic amines was higher than the limit specified in Regulation of the European Community. The results pointed out the necessity of appropriate storage conditions (chilling and/or freezing chain) during the distribution of products to consumers. (en)
Title
  • Výskyt biogenních aminů v rybím mase v restauracích
  • Výskyt biogenních aminů v rybím mase v restauracích (cs)
  • Incidence of BiogenicAmines in FishMeatSampledfromRestaurants (en)
skos:prefLabel
  • Výskyt biogenních aminů v rybím mase v restauracích
  • Výskyt biogenních aminů v rybím mase v restauracích (cs)
  • Incidence of BiogenicAmines in FishMeatSampledfromRestaurants (en)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/12:43868701!RIV13-MSM-28110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GAP503/11/1417), S
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 179160
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/12:43868701
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fish, biogenic amines (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F5549956974B]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa a potraviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2012
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buňka, František
  • Buňková, Leona
  • Pachlová, Vendula
  • Merhaut, Marek
  • Flasarová, Radka
  • Budinsky, Pavel
  • Zimáková, Blanka
  • Valouch, Karel
  • Šrámková, Kamila
issn
  • 1211-846X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software