About: Produkce biogenních aminů u enterokoků izolovaných z masa králíků a stafylokoků získaných z vnitřního obsahu střev pstruhů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Dekarboxylázová aktivita je identifikována u mnoha významných potravinářských bakterií. Tato studie popisuje produkci vybraných biogenních aminů bakteriemi rodů Enterococcus a Staphylococcus. Tato práce byla zaměřena na tvorbu histaminu, tyraminu, putrescinu a kadaverinu. Použita byla metoda IEC (iontově výměnná chromatografie). Sledováno bylo 33 izolátů rodu Enterococcus a 21 izolátů rodu Stapylococcus. Bakterie byly izolovány ze pstruha obecného (Salmo trutta) a králíka (Oryctolagus cuniculus f. domesticus). Všechny analyzované kmeny mají potenciál tvorby tyraminu. Včasné odhalení tvorby biogenních aminů u bakterií je důležitou prevencí v potravinářském průmyslu.
  • Dekarboxylázová aktivita je identifikována u mnoha významných potravinářských bakterií. Tato studie popisuje produkci vybraných biogenních aminů bakteriemi rodů Enterococcus a Staphylococcus. Tato práce byla zaměřena na tvorbu histaminu, tyraminu, putrescinu a kadaverinu. Použita byla metoda IEC (iontově výměnná chromatografie). Sledováno bylo 33 izolátů rodu Enterococcus a 21 izolátů rodu Stapylococcus. Bakterie byly izolovány ze pstruha obecného (Salmo trutta) a králíka (Oryctolagus cuniculus f. domesticus). Všechny analyzované kmeny mají potenciál tvorby tyraminu. Včasné odhalení tvorby biogenních aminů u bakterií je důležitou prevencí v potravinářském průmyslu. (cs)
  • Decarboxylation activity is determined by many significant food-relevant bacteria. This study describes the production of selected biogenic amines by bacteria of genera Enterococcus and Staphylococcus. The main aim of this work was focused on the formation of histamine, tyramine, putrescine and cadaverine. The method of IEC (ion-exchange chromatography) was used. 33 bacterial isolates of genus Enterococcus and 21 bacterial isolates of genus Stapylococcus were monitored. Tested bacteria were isolated from trout (Salmo trutta) and rabbits (Oryctolagus cuniculus f. domesticus). All analysed strains have the potential of tyramine formation. Early detection of the biogenic amines producing bacteria is important prevention in the food processing industry. (en)
Title
  • Produkce biogenních aminů u enterokoků izolovaných z masa králíků a stafylokoků získaných z vnitřního obsahu střev pstruhů
  • Produkce biogenních aminů u enterokoků izolovaných z masa králíků a stafylokoků získaných z vnitřního obsahu střev pstruhů (cs)
  • Production of biogenic amines by enterococci isolated from rabbit meat and staphylococci obtained from intestinal contents of trout (en)
skos:prefLabel
  • Produkce biogenních aminů u enterokoků izolovaných z masa králíků a stafylokoků získaných z vnitřního obsahu střev pstruhů
  • Produkce biogenních aminů u enterokoků izolovaných z masa králíků a stafylokoků získaných z vnitřního obsahu střev pstruhů (cs)
  • Production of biogenic amines by enterococci isolated from rabbit meat and staphylococci obtained from intestinal contents of trout (en)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/11:43867288!RIV12-MSM-28110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 224302
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/11:43867288
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • biogenic amines, Enterococcus, Staphylococcus, tyramine, decarboxylation, ion exchange chromatography (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9FF421770AB5]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Zlín
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Zlín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Proteiny 2011: sborník příspěvků VI. ročník mezinárodní konference
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buňka, František
  • Buňková, Leona
  • Lorencová, Eva
  • Pleva, Pavel
  • Lauková, Andrea
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7454-022-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software