Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Hlavním cílem této práce byla výroba tavených sýrů s přídavkem různých koncentrací alginátu sodného v řadě 0,05 – 1 % w/w. Hodnoty tvrdosti byly stanoveny texturní analýzou po 1, 7 a 30 dnech skladování. Výsledky ukázaly, že zvyšující se koncentrace alginátu vede ke zvyšování tvrdosti tavených sýrů. Se zvyšující se dobou skladování tvrdost tavených sýrů roste u všech testovaných koncentrací alginátu.
- Hlavním cílem této práce byla výroba tavených sýrů s přídavkem různých koncentrací alginátu sodného v řadě 0,05 – 1 % w/w. Hodnoty tvrdosti byly stanoveny texturní analýzou po 1, 7 a 30 dnech skladování. Výsledky ukázaly, že zvyšující se koncentrace alginátu vede ke zvyšování tvrdosti tavených sýrů. Se zvyšující se dobou skladování tvrdost tavených sýrů roste u všech testovaných koncentrací alginátu. (cs)
- The aim of this work was to produce processed cheese with addition of different concentrations of sodium alginate in range of 0.05–1.00 % w/w. The values of hardness were determined by texture analysis after 1, 7, and 30 days of storage. The results show that increase of alginate concentrations leads to growth in cheese hardness. With increasing storing time the hardness of all processed cheeses rose in all sodium alginate concentrations tested. (en)
|
Title
| - Vliv přídavku alginátu sodného na tvrdost tavených sýrů
- Vliv přídavku alginátu sodného na tvrdost tavených sýrů (cs)
- The Effect of Sodium Alginate Additon on Processed Cheese Hardness (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv přídavku alginátu sodného na tvrdost tavených sýrů
- Vliv přídavku alginátu sodného na tvrdost tavených sýrů (cs)
- The Effect of Sodium Alginate Additon on Processed Cheese Hardness (en)
|
skos:notation
| - RIV/70883521:28110/11:43867196!RIV12-MSM-28110___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/70883521:28110/11:43867196
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Alginate, hardness, storage (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Food Hygiene and Technology 41st Lendfeld's and Hökl's Days
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Buňka, František
- Mynarčíková, Lucie
- Nagyová, Gabriela
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |