About: Vliv přídavku alginátu sodného na tvrdost tavených sýrů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Hlavním cílem této práce byla výroba tavených sýrů s přídavkem různých koncentrací alginátu sodného v řadě 0,05 – 1 % w/w. Hodnoty tvrdosti byly stanoveny texturní analýzou po 1, 7 a 30 dnech skladování. Výsledky ukázaly, že zvyšující se koncentrace alginátu vede ke zvyšování tvrdosti tavených sýrů. Se zvyšující se dobou skladování tvrdost tavených sýrů roste u všech testovaných koncentrací alginátu.
  • Hlavním cílem této práce byla výroba tavených sýrů s přídavkem různých koncentrací alginátu sodného v řadě 0,05 – 1 % w/w. Hodnoty tvrdosti byly stanoveny texturní analýzou po 1, 7 a 30 dnech skladování. Výsledky ukázaly, že zvyšující se koncentrace alginátu vede ke zvyšování tvrdosti tavených sýrů. Se zvyšující se dobou skladování tvrdost tavených sýrů roste u všech testovaných koncentrací alginátu. (cs)
  • The aim of this work was to produce processed cheese with addition of different concentrations of sodium alginate in range of 0.05–1.00 % w/w. The values of hardness were determined by texture analysis after 1, 7, and 30 days of storage. The results show that increase of alginate concentrations leads to growth in cheese hardness. With increasing storing time the hardness of all processed cheeses rose in all sodium alginate concentrations tested. (en)
Title
  • Vliv přídavku alginátu sodného na tvrdost tavených sýrů
  • Vliv přídavku alginátu sodného na tvrdost tavených sýrů (cs)
  • The Effect of Sodium Alginate Additon on Processed Cheese Hardness (en)
skos:prefLabel
  • Vliv přídavku alginátu sodného na tvrdost tavených sýrů
  • Vliv přídavku alginátu sodného na tvrdost tavených sýrů (cs)
  • The Effect of Sodium Alginate Additon on Processed Cheese Hardness (en)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/11:43867196!RIV12-MSM-28110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 239068
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/11:43867196
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Alginate, hardness, storage (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E5523473FEA8]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Food Hygiene and Technology 41st Lendfeld's and Hökl's Days
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buňka, František
  • Mynarčíková, Lucie
  • Nagyová, Gabriela
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-594-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 84 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software