About: Stravitelnost dusíkatých látek in vitro a její změny během skladování a kulinářské přípravy brambor     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The paper deals with the influence of technological processing of potato tubers on starch content and phosphorus, crude protein, total polyphenols and antioxidant activity. Potato tubers of six varieties treated with potassium bisulphite, vacuum-packaged or stored under water. The lowest value of starch and phosphorus were found in potatoes stored in water. The content of crude protein were found in the range 4.8 to 10.5% in 100% dry matter. The lowest losses were observed in tubers which were chemici treatmented. The technological method and variety had a statistical influence on the content of total polyphenols and antioxidant activity. (en)
  • Práce se zabývá vlivem technologického zpracování bramborových hlíz na obsah škrobu a fosforu, N-látek, celkových polyfenolů (spektrofotomerická metoda) a antioxidační aktivitu (spektrofotomerická metoda s použitím DPPH). Hlízy šesti odrůd brambor byly ošetřeny disiřičitanem draselným, vakuově baleny, anebo uchovávány pod vodou. Nejnižší hodnoty v obsahu škrobu a fosforu byly nalezeny u brambor uchovávaných ve vodě. Obsah N-látek byl nalezen v rozmezí 4,8?10,5 % ve 100% sušině. Nejnižší ztráty byly pozorovány u hlíz ošetřených disiřičitanem. Technologický způsob zpracování brambor i odrůda měly statistický vliv na obsah celkových polyfenolů i antioxidační aktivitu.
  • Práce se zabývá vlivem technologického zpracování bramborových hlíz na obsah škrobu a fosforu, N-látek, celkových polyfenolů (spektrofotomerická metoda) a antioxidační aktivitu (spektrofotomerická metoda s použitím DPPH). Hlízy šesti odrůd brambor byly ošetřeny disiřičitanem draselným, vakuově baleny, anebo uchovávány pod vodou. Nejnižší hodnoty v obsahu škrobu a fosforu byly nalezeny u brambor uchovávaných ve vodě. Obsah N-látek byl nalezen v rozmezí 4,8?10,5 % ve 100% sušině. Nejnižší ztráty byly pozorovány u hlíz ošetřených disiřičitanem. Technologický způsob zpracování brambor i odrůda měly statistický vliv na obsah celkových polyfenolů i antioxidační aktivitu. (cs)
Title
  • Stravitelnost dusíkatých látek in vitro a její změny během skladování a kulinářské přípravy brambor
  • The evaluation of effects of vacuum-packing and potassium bisulphite treatment in nutritive value of potato tubers (en)
  • Stravitelnost dusíkatých látek in vitro a její změny během skladování a kulinářské přípravy brambor (cs)
skos:prefLabel
  • Stravitelnost dusíkatých látek in vitro a její změny během skladování a kulinářské přípravy brambor
  • The evaluation of effects of vacuum-packing and potassium bisulphite treatment in nutritive value of potato tubers (en)
  • Stravitelnost dusíkatých látek in vitro a její změny během skladování a kulinářské přípravy brambor (cs)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/10:63510059!RIV11-MSM-28110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 290264
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/10:63510059
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Solanum tuberosum L.; in vitro digestibility; crude protein; storage; cooking (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6C07EBC4295C]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Kroměříž
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Zlín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Nové trendy v gastronomii, workshop 2010
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Rop, Otakar
  • Černá, Monika
  • Pivodová, Jana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7318-944-0
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software