About: Zužitkování drůbežářských odpadů keratinového typu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Při zpracování odpadního kuřecího peří dvoustupňovou alkalicko-enzymovou hydrolýsou byl potvrzen positivní vliv 2. stupně rozkladu na účinnost hydrolýsy. Námi navržená technologie alkalicko-enzymové hydrolýsy kuřecího peří v prostředí 0,3 % KOH dosahuje vysoké účinnosti (cca 90 %) za poměrně mírných reakčních podmínek (daných především teplotou nepřesahující 70 oC, pH prostředím v mírně alkalické oblasti, proces probíhá za atmosférického tlaku) a vede k přípravě roztoku (cca 1,6 %) keratinového hydrolysátu. Roztok získaného keratinového hydrolysátu (KH) je po filtraci čirý, mírně nažloutlé barvy; po několika týdnech skladování při pokojové teplotě je roztok stabilní (nedochází k vylučování sraženiny). KH má následující složení (vztaženo na sušinu): 12,4 % dusíku, 14,1 % popelovin, 1,7 % síry, 0,35 mmol/g volných ?NH2 skupin. Keratinový hydrolysát má schopnost tvořit povlaky a tak může býti využit např. v obalové technice (filmy, enkapsuláty...).
  • Při zpracování odpadního kuřecího peří dvoustupňovou alkalicko-enzymovou hydrolýsou byl potvrzen positivní vliv 2. stupně rozkladu na účinnost hydrolýsy. Námi navržená technologie alkalicko-enzymové hydrolýsy kuřecího peří v prostředí 0,3 % KOH dosahuje vysoké účinnosti (cca 90 %) za poměrně mírných reakčních podmínek (daných především teplotou nepřesahující 70 oC, pH prostředím v mírně alkalické oblasti, proces probíhá za atmosférického tlaku) a vede k přípravě roztoku (cca 1,6 %) keratinového hydrolysátu. Roztok získaného keratinového hydrolysátu (KH) je po filtraci čirý, mírně nažloutlé barvy; po několika týdnech skladování při pokojové teplotě je roztok stabilní (nedochází k vylučování sraženiny). KH má následující složení (vztaženo na sušinu): 12,4 % dusíku, 14,1 % popelovin, 1,7 % síry, 0,35 mmol/g volných ?NH2 skupin. Keratinový hydrolysát má schopnost tvořit povlaky a tak může býti využit např. v obalové technice (filmy, enkapsuláty...). (cs)
  • When treating waste chicken feathers through 2-step enzyme hydrolysis a positive effect of the 2nd stage was confirmed onto the decomposition efficiency. Our technology of alkaline-enzyme hydrolysis of chicken feather in 0.3 % KOH environment attains great efficiency (approx. 90 %), runs under mild reaction conditions (temperature not exceeding 70 oC, slightly alkaline pH, atmospheric pressure) and yields solution (approx. 1.6 %) of keratin hydrolysate (KH). After filtration, KH solution is clear, slightly yellow color; after several weeks of storage at room temperature it is stable (no precipitation of protein was observed). Composition of KH (based on dry matter) is as follows: 12.4 % N, 14.1 % ash, 1.7 % S, 0.35 mmol/g of free ?NH2 groups. Keratin hydrolysate is able to form coatings and thus can be used in packaging technique (films, encapsulates?). (en)
Title
  • Zužitkování drůbežářských odpadů keratinového typu
  • Utilisation of poultry keratin by-products (en)
  • Zužitkování drůbežářských odpadů keratinového typu (cs)
skos:prefLabel
  • Zužitkování drůbežářských odpadů keratinového typu
  • Utilisation of poultry keratin by-products (en)
  • Zužitkování drůbežářských odpadů keratinového typu (cs)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/10:63509429!RIV11-MSM-28110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM7088352102)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 300660
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/10:63509429
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • poultry feathers; hydrolysis; keratin hydrolysate; meat-industry; solid waste (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0E72C6C08375]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Kouty nad Desnou
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek Odpadové fórum 2010
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Janáčová, Dagmar
  • Mokrejš, Pavel
  • Matějíček, Tomáš
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • CEMC - České ekologické manažerské centrum
https://schema.org/isbn
  • 978-80-85990-12-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software