About: Faktory ovlivňující mikroflóru tavených sýrů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Proces výroby tavených sýrů je z hlediska používaných tavicích teplot (a pH výrobku) možno považovat za ?pasteraci sýra?. Mezi faktory ovlivňující trvanlivost a jakost tavených sýrů patří zejména mikrobiologická kvalita použité vstupní suroviny, důsledné dodržování hygienických podmínek během výrobního procesu, dále pak druh obalových materiálů a způsob (podmínky) skladování. Jakost tavených sýrů je závislá nejen na použitých ingrediencích, ale i na dalších parametrech, jako je hodnota vodní aktivity taveného sýra, jeho pH, přítomnost solí a emulgačních látek nebo množství tuku ve výrobku.
  • Proces výroby tavených sýrů je z hlediska používaných tavicích teplot (a pH výrobku) možno považovat za ?pasteraci sýra?. Mezi faktory ovlivňující trvanlivost a jakost tavených sýrů patří zejména mikrobiologická kvalita použité vstupní suroviny, důsledné dodržování hygienických podmínek během výrobního procesu, dále pak druh obalových materiálů a způsob (podmínky) skladování. Jakost tavených sýrů je závislá nejen na použitých ingrediencích, ale i na dalších parametrech, jako je hodnota vodní aktivity taveného sýra, jeho pH, přítomnost solí a emulgačních látek nebo množství tuku ve výrobku. (cs)
  • Regarding the melting temperatures used (and pH of the product), the course of processed cheese production can be considered ?pasteurization of cheese?. Factors affecting the shelf-life and quality of processed cheeses include the microbiological quality of the raw material used, strict compliance with hygienic conditions during production and the quality of wrapping materials and storage conditions. The quality of processed cheeses is also influenced by other parameters, such as the value of water activity of the product, its pH, the presence of salts and emulsifying agents, or the content of fat. (en)
Title
  • Faktory ovlivňující mikroflóru tavených sýrů
  • Factors affected processed cheese microflora (en)
  • Faktory ovlivňující mikroflóru tavených sýrů (cs)
skos:prefLabel
  • Faktory ovlivňující mikroflóru tavených sýrů
  • Factors affected processed cheese microflora (en)
  • Faktory ovlivňující mikroflóru tavených sýrů (cs)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/10:63509280!RIV11-MSM-28110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 121
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 258717
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/10:63509280
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • processed cheese; microflora; external factors; water activity; matters with emulsifier effect; fat content (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [00672F6C894E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy - Zpravodaj
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buňka, František
  • Buňková, Leona
  • Doležálková, Iva
issn
  • 1212-950X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software