About: Výživová hodnota sterilovaných hotových pokrmů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Ready to eat entrées are used only by Czech Army and Integrated rescue system to provide nutrition requires for their members. These meals can be used also for nutrition of civilian in crisis. The aim of the study was to determine the nutrition value of chosen ready to eat entrées by means of the index of essential amino-acids. It was found out that Pork goulash with pasta provides 2097 kJ/ 300 g, Spicy risotto 2073 kJ/300 g and Pork meat with carrot and potatoes 1474 kJ/300 g. The highest value of EAAI had Pork goulash with pasta (81,13), Spicy risotto (74,28) and Pork meat with carrot and potatoes (73,50). (en)
  • Sterilované hotové pokrmy jsou v České republice zatím využívány pro účely zabezpečení výživy pouze příslušníků Armády ČR a IZS. Další možností by mohlo být také zajištění výživy civilního obyvatelstva v krizových situacích. Cílem práce bylo tedy stanovit nutriční hodnotu vybraných sterilovaných hotových pokrmů na základě jejich surovinového složení a pomocí indexu esenciálních aminokyselin. Jednalo se o pokrmy Vepřové maso s mrkví a bramborem, Vepřový guláš s těstovinami a Pikantní rizoto. Bylo zjištěno, že Vepřový guláš s těstovinami poskytuje 2097 kJ/ 300 g, Pikantní rizoto 2073 kJ/300 g a Vepřové maso s mrkví a bramborem jen 1474 kJ/300 g. Nejvyšší nutriční hodnotu podle EAAI má Vepřový guláš s těstovinami (81,13), následuje Pikantní rizoto (74,28) a Vepřové maso s mrkví a bramborem (73,50).
  • Sterilované hotové pokrmy jsou v České republice zatím využívány pro účely zabezpečení výživy pouze příslušníků Armády ČR a IZS. Další možností by mohlo být také zajištění výživy civilního obyvatelstva v krizových situacích. Cílem práce bylo tedy stanovit nutriční hodnotu vybraných sterilovaných hotových pokrmů na základě jejich surovinového složení a pomocí indexu esenciálních aminokyselin. Jednalo se o pokrmy Vepřové maso s mrkví a bramborem, Vepřový guláš s těstovinami a Pikantní rizoto. Bylo zjištěno, že Vepřový guláš s těstovinami poskytuje 2097 kJ/ 300 g, Pikantní rizoto 2073 kJ/300 g a Vepřové maso s mrkví a bramborem jen 1474 kJ/300 g. Nejvyšší nutriční hodnotu podle EAAI má Vepřový guláš s těstovinami (81,13), následuje Pikantní rizoto (74,28) a Vepřové maso s mrkví a bramborem (73,50). (cs)
Title
  • Výživová hodnota sterilovaných hotových pokrmů
  • Nutritive value of ready to eat entrées (en)
  • Výživová hodnota sterilovaných hotových pokrmů (cs)
skos:prefLabel
  • Výživová hodnota sterilovaných hotových pokrmů
  • Nutritive value of ready to eat entrées (en)
  • Výživová hodnota sterilovaných hotových pokrmů (cs)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/09:63508066!RIV10-MSM-28110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM7088352101)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 351300
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/09:63508066
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ready to eat entrée; nutritive value; amino acid (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DE7CBF47F712]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa a potraviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2009
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buňka, František
  • Hrabě, Jan
  • Kadidlová, Helena
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-846X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software