About: Energetické bilance míchání gumárenské směsi     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Recently, the emphasis is focused on a saving of energy and introduction of energy saving equipment in all areas of human activity. This work deals with energy saving during blend mixing in rubber industry. In rubber processing, the blend preparation belongs to the most energy demanding operations. The aim of the work is to fi nd optimal mixing rate during homogenization using multi-step mixing in kneader and than to evaluate optimal input temperature of blend for the less energy demanding processing. (en)
  • V současné době je kladen velký důraz na úsporu energií a zavádění energeticky úsporných opatření ve všech oblastech lidské činnosti. Tato práce se zaměřila na výzkum úspory energie při přípravě směsi pro gumárenský průmysl. V gumárenské výrobě patří příprava směsi mezi nejnáročnější energetické operace. Cílem práce bylo zjistit optimální rychlost otáčení hnětadel při homogenizaci u vícestupňového míchání, následně vyhodnotit optimální vstupní teplotu směsi do procesu míchání pro energeticky nejméně náročné zpracování.
  • V současné době je kladen velký důraz na úsporu energií a zavádění energeticky úsporných opatření ve všech oblastech lidské činnosti. Tato práce se zaměřila na výzkum úspory energie při přípravě směsi pro gumárenský průmysl. V gumárenské výrobě patří příprava směsi mezi nejnáročnější energetické operace. Cílem práce bylo zjistit optimální rychlost otáčení hnětadel při homogenizaci u vícestupňového míchání, následně vyhodnotit optimální vstupní teplotu směsi do procesu míchání pro energeticky nejméně náročné zpracování. (cs)
Title
  • Energetické bilance míchání gumárenské směsi
  • Energy balance of rubber blend mixing (en)
  • Energetické bilance míchání gumárenské směsi (cs)
skos:prefLabel
  • Energetické bilance míchání gumárenské směsi
  • Energy balance of rubber blend mixing (en)
  • Energetické bilance míchání gumárenské směsi (cs)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/09:43867314!RIV12-MSM-28110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5-6
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 313210
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/09:43867314
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • energy, balance, rubber mixing, optimal input (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9231382D8917]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Plasty a kaučuk
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 46
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dvořák, Zdeněk
  • Pospíšil, Richard
  • Wilczynski, Ondřej
issn
  • 0322-7340
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 75 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software