Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem této práce bylo vyhodnotit vliv doby a teploty skladování na aminokyselinové složení sterilovaných hotových pokrmů. S rostoucí dobou a teplotou skladování došlo k největším ztrátám aminokyselin u pokrmu Vepřové maso s mrkví a bramborem ( v průměru 15,5 %). Zatímco u zbývajících dvou pokrmů se výše úbytku aminokyselin pohybovala v intervalu 12 ? 13,5 %. Snížení obsahu aminokyselin bylo kromě podmínek skladování také ovlivněno obsahem sušiny v jednotlivých vzorcích a dále surovinovým složením daných pokrmů (vyšší podíl zeleniny).
- Cílem této práce bylo vyhodnotit vliv doby a teploty skladování na aminokyselinové složení sterilovaných hotových pokrmů. S rostoucí dobou a teplotou skladování došlo k největším ztrátám aminokyselin u pokrmu Vepřové maso s mrkví a bramborem ( v průměru 15,5 %). Zatímco u zbývajících dvou pokrmů se výše úbytku aminokyselin pohybovala v intervalu 12 ? 13,5 %. Snížení obsahu aminokyselin bylo kromě podmínek skladování také ovlivněno obsahem sušiny v jednotlivých vzorcích a dále surovinovým složením daných pokrmů (vyšší podíl zeleniny). (cs)
- The aim of this study was to evaluate the effect of storage life and temperature on amino acid content in meal ready to eat. With the increasing storage life and temperature there were observed the highest loses of amino acids in the Pork meat with carrot and potatoes (15,5 %). While in the case of the other two meals ready to eat the reduction of amino acid content were examined between 12 ? 13,5 %. The decreasing of amino acid content was influenced by the storage conditions, the moisture content of each example and the composition of raw materials too (the share of vegetables). (en)
|
Title
| - Vliv ročního skladování na aminokyselinové složení sterilovaných hotových pokrmů
- The effect of one year storage on amino acid content in meal ready to eat (en)
- Vliv ročního skladování na aminokyselinové složení sterilovaných hotových pokrmů (cs)
|
skos:prefLabel
| - Vliv ročního skladování na aminokyselinové složení sterilovaných hotových pokrmů
- The effect of one year storage on amino acid content in meal ready to eat (en)
- Vliv ročního skladování na aminokyselinové složení sterilovaných hotových pokrmů (cs)
|
skos:notation
| - RIV/70883521:28110/08:63507287!RIV09-MSM-28110___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/70883521:28110/08:63507287
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - meal ready to eat; sterilization; storage conditions; amino-acids content (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Bezpečnosť a kvalita surovín a potravín, III. Vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou spojená s 5. výročím vzniku FBP SPU v Nitre
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Buňka, František
- Hrabě, Jan
- Kadidlová, Helena
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |