Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Tato práce se zabývá obsahem aminokyselin ve sterilovaných tavených sýrech skladovaných po dobu dvou let při třech teplotách reprezentujících chladírenskou (6 ? 2 °C), pokojovou (23 ? 2 °C) a zátěžovou (40 ? 2 °C) teplotu. V průběhu skladování došlo u většiny aminokyselin pouze k nevýrazným změnám. Celkové množství aminokyselin se v průběhu skladování snížilo, největší pokles byl zaznamenán u sterilovaných tavených sýrů skladovaných při nejvyšší teplotě. Úbytek aminokyselin koresponduje s nárůstem amoniaku ve sterilovaných tavených sýrech, a to zejména během skladování v termostatu.
- Tato práce se zabývá obsahem aminokyselin ve sterilovaných tavených sýrech skladovaných po dobu dvou let při třech teplotách reprezentujících chladírenskou (6 ? 2 °C), pokojovou (23 ? 2 °C) a zátěžovou (40 ? 2 °C) teplotu. V průběhu skladování došlo u většiny aminokyselin pouze k nevýrazným změnám. Celkové množství aminokyselin se v průběhu skladování snížilo, největší pokles byl zaznamenán u sterilovaných tavených sýrů skladovaných při nejvyšší teplotě. Úbytek aminokyselin koresponduje s nárůstem amoniaku ve sterilovaných tavených sýrech, a to zejména během skladování v termostatu. (cs)
- Present work deals with the amino acid content of sterilized processed cheese stored for a two-year period at three different temperatures representing chill (6 ? 2 °C), room (23 ? 2 °C) and stress (40 ? 2 °C) temperature. There were observed relatively insignificant amino acid changes during the storage. Total amino acid amount decreased during the storage; the greatest loss was examined in sterilized processed cheese stored at the highest temperature. The amino acid content decline corresponds with ammonia amount rise, especially in the case of thermostat storage. (en)
|
Title
| - Změny aminokyselinového složení sterilovaných tavených sýrů v průběhu skladování
- Změny aminokyselinového složení sterilovaných tavených sýrů v průběhu skladování (cs)
- The changes in amino acid composition of sterilized processed cheese during storage (en)
|
skos:prefLabel
| - Změny aminokyselinového složení sterilovaných tavených sýrů v průběhu skladování
- Změny aminokyselinového složení sterilovaných tavených sýrů v průběhu skladování (cs)
- The changes in amino acid composition of sterilized processed cheese during storage (en)
|
skos:notation
| - RIV/70883521:28110/08:63507275!RIV09-MSM-28110___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/70883521:28110/08:63507275
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - sterilized processed cheese; amino acids; temperature and duration of storage; ammonia (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Proteiny 2008 Sborník příspěvků V. ročníku mezinárodní konference
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Buňka, František
- Buňková, Leona
- Hrabě, Jan
- Lazárková, Zuzana
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |