About: Biodegradable packing materials from hydrolysates of collagen waste proteins     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Hydrolysáty získané enzymovou hydrolýsou z odpadních kolagenních proteinů (H) z výrob masného a kožedělného průmyslu o střední molekulové hmotnosti 20 až 30 kDa reakcí s dialdehydem škrobu (DAS) produkují hydrogelů, jež je možné použít jako biodegradabilní (a potenciálně jedlé) obalové materiály v potravinářství, v kosmetice a ve farmacii. Thermo-reversibilita hydrogelů je závislá na koncentraci hydrolysátu (H) a síťovadla (DAS) v reakční směsi. Při koncentraci hydrolysátu 25 až 30 % (w/w) a dialdehydu škrobu 15 až 20 % (vztaženo na hmotnost hydrolysátu) vznikají thermo-reversibilní gely, které mohou být zpracovány na obalové materiály technikami podobnými při zpracování měkkých želatinových kapslí (SGC). Při překročení limitu 20 % přídavku DAS se připraví hydrogelů, které jsou částečně thermo-reversibilní a dalším zvyšováním přídavku DAS přechází gely na thermo-irreversibilní, při jejichž zpracování na obalové materiály je nutné využít jiných technik. (cs)
  • Enzymatic hydrolysates of waste collagen proteins (H), from current industrial manufacture (leather, edible meat product casings, etc.) of mean molecular mass 20?30 kDa by a reaction with dialdehyde starch (DAS), produces hydrogels applicable as biodegradable (or even edible) packaging materials for food, cosmetic and pharmaceutical products. Thermo-reversibility of prepared hydrogels is given by concentrations of H and DAS in a reaction mixture. At concentrations of H 25?30% (w/w) and that of DAS 15?20% (related to weight of hydrolysate), thermo-reversible hydrogels arise, which can be processed into packaging materials by a technique similar to that of soft gelatin capsules (SGC). Exceeding the limit of 20% DAS leads to hydrogels that are thermo-reversible only in part, a further increase in DAS concentration then leads to thermo-irreversible gels whose processing into biodegradable packaging materials necessitates employment of other procedures.
  • Enzymatic hydrolysates of waste collagen proteins (H), from current industrial manufacture (leather, edible meat product casings, etc.) of mean molecular mass 20?30 kDa by a reaction with dialdehyde starch (DAS), produces hydrogels applicable as biodegradable (or even edible) packaging materials for food, cosmetic and pharmaceutical products. Thermo-reversibility of prepared hydrogels is given by concentrations of H and DAS in a reaction mixture. At concentrations of H 25?30% (w/w) and that of DAS 15?20% (related to weight of hydrolysate), thermo-reversible hydrogels arise, which can be processed into packaging materials by a technique similar to that of soft gelatin capsules (SGC). Exceeding the limit of 20% DAS leads to hydrogels that are thermo-reversible only in part, a further increase in DAS concentration then leads to thermo-irreversible gels whose processing into biodegradable packaging materials necessitates employment of other procedures. (en)
Title
  • Biodegradable packing materials from hydrolysates of collagen waste proteins
  • Biodegradable packing materials from hydrolysates of collagen waste proteins (en)
  • Biodegradabilní obalové materiály z hydrolysátu odpadního kolagenu (cs)
skos:prefLabel
  • Biodegradable packing materials from hydrolysates of collagen waste proteins
  • Biodegradable packing materials from hydrolysates of collagen waste proteins (en)
  • Biodegradabilní obalové materiály z hydrolysátu odpadního kolagenu (cs)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/08:63505291!RIV09-MSM-28110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM7088352102)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 358022
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/08:63505291
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • packing materials; biodegradable; hydrolysates; hydrogels (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [15953FE5FE40]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Waste Management
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kolomazník, Karel
  • Mokrejš, Pavel
  • Langmaier, Ferdinand
  • Mládek, Milan
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0956-053X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software