About: Produkce biogenních aminů u vybraných bakterií izolovaných z povrchu drůbeže     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Biogenní aminy se nachází v potravinách jako produkty dekarboxylačních procesů mikroorganizmů, které se zde mohou vyskytovat přirozeně, jsou přidávány z technologických důvodů anebo jsou kontaminanty. Čeleď Enterobacteriaceae zahrnuje řadu mikroorganizmů s dekarboxylační aktivitou (DA). Sledované mikroorganizmy (3 kmeny Proteus vulgaris, 3 kmeny Escherichia coli, 2 kmeny Pantotea sp., 2 kmeny Klebsiella oxytoca, 2 kmeny Serratia marcescens, Serratia liquefaciens, Leclercia adecarboxylata, Yersinia enterocolitica) byly izolovány z povrchu kuřat. BA byly stanovovány v masopeptonovém bujónu po 48hodinové kultivaci mikroorganizmů při teplotě 30 °C nebo 37 °C v závislosti na druhu mikroorganizmu. Jako pozitivní kontrola byla použita Serratia marcescens CCM303. Obsah BA byl stanoven i v bujónu prostém inokulace mikroorganizmy. Po extrakci kyselinou trichloroctovou (5 % w/v) byly BA stanoveny iontově-výměnnou kapalinovou chromatografií po postkolonové deprivatizaci ninhydrinovým činidlem. Posouze
  • Biogenní aminy se nachází v potravinách jako produkty dekarboxylačních procesů mikroorganizmů, které se zde mohou vyskytovat přirozeně, jsou přidávány z technologických důvodů anebo jsou kontaminanty. Čeleď Enterobacteriaceae zahrnuje řadu mikroorganizmů s dekarboxylační aktivitou (DA). Sledované mikroorganizmy (3 kmeny Proteus vulgaris, 3 kmeny Escherichia coli, 2 kmeny Pantotea sp., 2 kmeny Klebsiella oxytoca, 2 kmeny Serratia marcescens, Serratia liquefaciens, Leclercia adecarboxylata, Yersinia enterocolitica) byly izolovány z povrchu kuřat. BA byly stanovovány v masopeptonovém bujónu po 48hodinové kultivaci mikroorganizmů při teplotě 30 °C nebo 37 °C v závislosti na druhu mikroorganizmu. Jako pozitivní kontrola byla použita Serratia marcescens CCM303. Obsah BA byl stanoven i v bujónu prostém inokulace mikroorganizmy. Po extrakci kyselinou trichloroctovou (5 % w/v) byly BA stanoveny iontově-výměnnou kapalinovou chromatografií po postkolonové deprivatizaci ninhydrinovým činidlem. Posouze (cs)
  • Biogenic amines occur in food as products of microbial decarboxylation processes. These products can occur naturally in food, they are added for technological purpose to food or they are contaminants in food. The family Enterobacteriaceae incorporates lot sof microorganisms with decarboxylation aktivity (DA). Monitored microorganisms (3 strains of Proteus vulgaris, 3 strains of Escherichia coli, 2 strains of Pantotea sp., 2 strains of Klebsiella oxytoca, 2 strains of Serratia marcescens, Serratia liquefaciens, Leclercia adecarboxylata, Yersinia enterocolitica) were isolated from chicken surface. BA were determined after 48 hours of cultivation in nutrient broth at 30 °C or 37 °C depending on microbial species. Strain Serratia marcescens CCM303 was used as positive control. Content of BA was also established in broth without inoculation. BA were accomplished by ionic exchange chromatography with ninhydrin detection after extraction with trichloracetic acid (5 % w/v). Examination of DA was r (en)
Title
  • Produkce biogenních aminů u vybraných bakterií izolovaných z povrchu drůbeže
  • Produkce biogenních aminů u vybraných bakterií izolovaných z povrchu drůbeže (cs)
  • Biogenic Amines Production by Selected Bacteria Isolated from Chicken Surface (en)
skos:prefLabel
  • Produkce biogenních aminů u vybraných bakterií izolovaných z povrchu drůbeže
  • Produkce biogenních aminů u vybraných bakterií izolovaných z povrchu drůbeže (cs)
  • Biogenic Amines Production by Selected Bacteria Isolated from Chicken Surface (en)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/07:63505458!RIV08-MSM-28110___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 200
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM7088352101)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 444977
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/07:63505458
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • biogenic amines; poultry; decarboxylation activity; Enterobacteriaceae (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2DD9F682F9C9]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bulletin Československé společnosti mikrobiologické
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buňka, František
  • Buňková, Leona
  • Doležalová, Magda
  • Otřísal, Petr
  • Vaňátková, Zuzana
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0009-0646
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Československá společnost mikrobiologická
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 76 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software