About: Modifikace enzymové hydrolýsy proteinových odpadů s cílem optimalizace filtračního procesu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Two-stage hydrolysis of shavings in the first step disrupts the cross-linked protein matrices, which is, subsequently, in the second step, enzymatically hydrolysed. Filtration process and its time-severity are one of the main parameters taking into account in industry-scale treatment. Filtration time is effected the way how the enzyme process runs. The higher additions of alkali and the higher addition of enzyme, the shorter filtration time is. Filtration can be shortened by filtering at higher temperature (60 oC). By adjusting the pH of the reaction mixture the filtration time drops very rapidly. (en)
  • Dvoustupňový proces alkalické hydrolýzy chromočiněného odpadu je v 1. stupni charakterizován alkalickým narušením zesíťované proteinické matrice, která je následně rozložena v 2. stupni za použití enzymu. V 1. stupni dojde k získání želatinové frakce a zbylého filtračního koláče. Ve 2. stupni je filtrační koláč zpracován enzymem a získá se proteinu prostý koláč a nízkomolekulární peptidová směs. Filtrační proces a jeho časová náročnost je jedním z hlavních ukazatelů posuzovaných při zavádění technologického procesu do praxe. Doba filtrace je ovlivněna průběhem technologického procesu enzymové hydrolýzy. Vyšší přídavky alkalického činidla a vyšší přídavky enzymu zkracují filtrační časy. Filtrace byla rovněž urychlena tím, že heterogenní směs byla filtrována za zvýšené teploty (60 oC). Kromě toho jsme zavedli 3. stupeň zpracování proteinického odpadu, v němž po úpravě pH došlo k výraznému zkrácení filtračních časů.
  • Dvoustupňový proces alkalické hydrolýzy chromočiněného odpadu je v 1. stupni charakterizován alkalickým narušením zesíťované proteinické matrice, která je následně rozložena v 2. stupni za použití enzymu. V 1. stupni dojde k získání želatinové frakce a zbylého filtračního koláče. Ve 2. stupni je filtrační koláč zpracován enzymem a získá se proteinu prostý koláč a nízkomolekulární peptidová směs. Filtrační proces a jeho časová náročnost je jedním z hlavních ukazatelů posuzovaných při zavádění technologického procesu do praxe. Doba filtrace je ovlivněna průběhem technologického procesu enzymové hydrolýzy. Vyšší přídavky alkalického činidla a vyšší přídavky enzymu zkracují filtrační časy. Filtrace byla rovněž urychlena tím, že heterogenní směs byla filtrována za zvýšené teploty (60 oC). Kromě toho jsme zavedli 3. stupeň zpracování proteinického odpadu, v němž po úpravě pH došlo k výraznému zkrácení filtračních časů. (cs)
Title
  • Modifikace enzymové hydrolýsy proteinových odpadů s cílem optimalizace filtračního procesu
  • Modification of enzyme hydrolysis of leather shavings aiming to optimize filtration time (en)
  • Modifikace enzymové hydrolýsy proteinových odpadů s cílem optimalizace filtračního procesu (cs)
skos:prefLabel
  • Modifikace enzymové hydrolýsy proteinových odpadů s cílem optimalizace filtračního procesu
  • Modification of enzyme hydrolysis of leather shavings aiming to optimize filtration time (en)
  • Modifikace enzymové hydrolýsy proteinových odpadů s cílem optimalizace filtračního procesu (cs)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/06:63504603!RIV07-MSM-28110___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 714-714
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM7088352102)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 8
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 486525
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/06:63504603
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Filtration; rate; hydrolysis; chrome sludge; hydrolysate; separation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4767B614736E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Chemické listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 100
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Janáčová, Dagmar
  • Kolomazník, Karel
  • Mokrejš, Pavel
  • Langmaier, Ferdinand
  • Mládek, Milan
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0009-2770
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software