About: Možnosti ztekucení bílkovin amarantové mouky     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Experimenty zaměřené na možnosti ztekucení bílkovin amarantové mouky byly provedeny v laboratorních podmínkách proteinásami: Alcalase, Polarzyme, Esperase, Everlase, Savinase (NovoNordisk, Dánsko). Experimenty byly provedeny 2 faktorovými pokusy se 2 experimentálními proměnnými: doba enzymové hydrolysy (1#5 hodin), teplota enzymové hydrolysy (30#50 oC). Hydrolýsa bílkovin byla provedena podle postupu: Do baňky k 5 g sušiny mouky se přidalo se 100 ml předehřáté destilované vody a obsahem se krátce zamíchalo (cca 20 s) a přidalo se 0,1 % enzymu (na sušinu mouky). Obsah se míchal po předepsanou dobu a teplotě míchadlem. Poté se směs odstředila při 6000 ot./min., 10 min a oddělila se kapalná fáze (hydrolysát bílkovin) a zbylá tuhá fáze. Z sušiny byla provedena analýsa na celkový obsah N (podle Kjeldahla). Výsledky byly statisticky vyhodnoceny (Statgraphic 6.0), byla provedena diskuse, grafické a tabelární zpracování a bilanční kontrola (sušina, dusík).
  • Experimenty zaměřené na možnosti ztekucení bílkovin amarantové mouky byly provedeny v laboratorních podmínkách proteinásami: Alcalase, Polarzyme, Esperase, Everlase, Savinase (NovoNordisk, Dánsko). Experimenty byly provedeny 2 faktorovými pokusy se 2 experimentálními proměnnými: doba enzymové hydrolysy (1#5 hodin), teplota enzymové hydrolysy (30#50 oC). Hydrolýsa bílkovin byla provedena podle postupu: Do baňky k 5 g sušiny mouky se přidalo se 100 ml předehřáté destilované vody a obsahem se krátce zamíchalo (cca 20 s) a přidalo se 0,1 % enzymu (na sušinu mouky). Obsah se míchal po předepsanou dobu a teplotě míchadlem. Poté se směs odstředila při 6000 ot./min., 10 min a oddělila se kapalná fáze (hydrolysát bílkovin) a zbylá tuhá fáze. Z sušiny byla provedena analýsa na celkový obsah N (podle Kjeldahla). Výsledky byly statisticky vyhodnoceny (Statgraphic 6.0), byla provedena diskuse, grafické a tabelární zpracování a bilanční kontrola (sušina, dusík). (cs)
  • Experiments aimed to liquefaction of protein in amaranth flour were conducted by enzyme hydrolysis using 5 commercially available alcalases. Experiments were conducted by factor experiments 22. The factors observed were: time of enzyme hydrolysis within the limits 1-5 h and temperature of enzyme hydrolysis within the limits 30-50 oC. The sequence of operations: 5 g of flour with 100 ml of water. The content was blended for 20 s and then 0.1 % enzyme (based on weight of flour) was added. The mixture was stirred with shaft stirrer. After that the mixture was centrifuged at 6,000 rpm for 10 min. The liquid protein hydrolysate and insoluble phase were separated. The analysis of nitrogen from dry matters followed. The results were statistically evaluated in STATG program version 6.0. (en)
Title
  • Možnosti ztekucení bílkovin amarantové mouky
  • The possibilities of liquefying of amaranth protein (en)
  • Možnosti ztekucení bílkovin amarantové mouky (cs)
skos:prefLabel
  • Možnosti ztekucení bílkovin amarantové mouky
  • The possibilities of liquefying of amaranth protein (en)
  • Možnosti ztekucení bílkovin amarantové mouky (cs)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/06:63504593!RIV07-MSM-28110___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 731-731
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM7088352102)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 8
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 487166
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/06:63504593
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Amaranth; protein; liquefying; enzyme; hydrolysis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D37EE0F5EB96]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Chemické listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 100
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Janáčová, Dagmar
  • Kolomazník, Karel
  • Mokrejš, Pavel
  • Langmaier, Ferdinand
  • Mládek, Milan
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0009-2770
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software