Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Experiments were aimed to explore the possibility of liquefying of starch of amaranth flour. We hypothetised that after liquefying of starch a solid residue richer in plant protein would be gained. Three commercial enzymes # amylsases were chosen. Enzyme hydrolysis of starch was conducted under mild condition at atmospheric pressure. It was found that under optimal conditios, i.e. ratio of flour to water 1:20, 5 l.1000 kg-1 of enzyme added and 4 h of hydrolysis, 71% of starch is liquefied to glucose. (en)
- Cílem experimentů bylo posoudit možnost separace bílkovin a škrobu amarantové mouky. Hypothesa vycházela z předpokladu, že separaci bílkovin a škrobu bude vhodné provést ztekucením škrobu, přičemž po separaci kapalné fáze (ztekucený škrob) se získá tuhá fáze chemicky založená převážně na bílkovinách. Za tímto účelem byly vybrány 3 komerční enzymové preparáty. Hydrolysa byla provedena za atmosférického tlaku. Bylo zjištěno, že za optimálních podmínek hydrolysy, tj. při dávkování mouka:voda = 1:20, dávce enzymu = 5 l.1000 kg-1 mouky a 4 h době hydrolysy je možné zhydrolysovat až 71% škrobu amarantové mouky. Ovšem za těchto podmínek dochází rovněž k hydrolyse bílkovin, a to přibližně 27% celkového obsahu bílkovin.
- Cílem experimentů bylo posoudit možnost separace bílkovin a škrobu amarantové mouky. Hypothesa vycházela z předpokladu, že separaci bílkovin a škrobu bude vhodné provést ztekucením škrobu, přičemž po separaci kapalné fáze (ztekucený škrob) se získá tuhá fáze chemicky založená převážně na bílkovinách. Za tímto účelem byly vybrány 3 komerční enzymové preparáty. Hydrolysa byla provedena za atmosférického tlaku. Bylo zjištěno, že za optimálních podmínek hydrolysy, tj. při dávkování mouka:voda = 1:20, dávce enzymu = 5 l.1000 kg-1 mouky a 4 h době hydrolysy je možné zhydrolysovat až 71% škrobu amarantové mouky. Ovšem za těchto podmínek dochází rovněž k hydrolyse bílkovin, a to přibližně 27% celkového obsahu bílkovin. (cs)
|
Title
| - Ztekucení škrobu amarantové mouky
- Liquefying of amaranth starch (en)
- Ztekucení škrobu amarantové mouky (cs)
|
skos:prefLabel
| - Ztekucení škrobu amarantové mouky
- Liquefying of amaranth starch (en)
- Ztekucení škrobu amarantové mouky (cs)
|
skos:notation
| - RIV/70883521:28110/06:63504588!RIV07-MSM-28110___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/70883521:28110/06:63504588
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Amaranth; liquefying; hydrolysis (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník přednášek APROCHEM 2006 (Chemické technologie, 2)
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Janáčová, Dagmar
- Kolomazník, Karel
- Mokrejš, Pavel
- Langmaier, Ferdinand
- Mládek, Milan
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |