Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Experimentální část se zabývá možnostmi enzymového rozkladu škrobu amarantové mouky s cílem isolovat maximální množství škrobu s minimálními ztrátami bílkovin. Experimenty byly provedeny trojúrovňovými faktorovými pokusy (minimální, střední a maximální úroveň) se třemi sledovanými experimentálními faktory za definovaných podmínek (teplota, pH, míchání směsi). Prvním sledovaným faktorem byl poměr násady mouky a vody, druhým doba enzymové hydrolysy a třetím množství dávkovaného enzymu (komerční preparát na zcukření škrobu). Výsledky experimentů byly statisticky vyhodnoceny a bylo zjištěno, že účinnost enzymového preparátu při štěpení 1,4# a 1,6#?#glykosidických vazeb škrobu může být za optimálně zvolených podmínek více než 55 %. Nicméně, je třeba podotknout, že účinnost amyloglukosidásy nebyla specifická a docházelo rovněž ke štěpení peptidických vazeb bílkovin. (cs)
- Amaranth flour takes an advantage of high protein content and balanced content of amino acids. Experiments were focused on enzyme degradation of starch of amaranth flour aiming to isolate proteins. Experiments were planned according to the statistical scheme with 3 varied experimental factors under standard reaction conditions (temperature at hydrolysis, pH of the mixture and stirring of the heterogeneous mixture). The first experimental factor observed was batch of flour to water, the second one time of enzyme hydrolysis and the third one the amount of added enzyme. The results of experiments were statistically evaluated and it was found that the effectiveness of amyloglucosidase at cleavage of 1,4# a 1,6#?#glycosidic bonds of starch may achieve under certain conditions more than 55 percent. Nevertheless, the action of amyloglucosidase was not specific and the cleavage of peptide bonds of protein occurred.
- Amaranth flour takes an advantage of high protein content and balanced content of amino acids. Experiments were focused on enzyme degradation of starch of amaranth flour aiming to isolate proteins. Experiments were planned according to the statistical scheme with 3 varied experimental factors under standard reaction conditions (temperature at hydrolysis, pH of the mixture and stirring of the heterogeneous mixture). The first experimental factor observed was batch of flour to water, the second one time of enzyme hydrolysis and the third one the amount of added enzyme. The results of experiments were statistically evaluated and it was found that the effectiveness of amyloglucosidase at cleavage of 1,4# a 1,6#?#glycosidic bonds of starch may achieve under certain conditions more than 55 percent. Nevertheless, the action of amyloglucosidase was not specific and the cleavage of peptide bonds of protein occurred. (en)
|
Title
| - Enzymová hydrolysa škrobu amarantové mouky
- Enzymová hydrolysa škrobu amarantové mouky (en)
- Enzymová hydrolysa škrobu amarantové mouky (cs)
|
skos:prefLabel
| - Enzymová hydrolysa škrobu amarantové mouky
- Enzymová hydrolysa škrobu amarantové mouky (en)
- Enzymová hydrolysa škrobu amarantové mouky (cs)
|
skos:notation
| - RIV/70883521:28110/05:63504243!RIV06-MSM-28110___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/70883521:28110/05:63504243
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - amaranth flour - enzyme hydrolysis - starch hydrolysis (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Chisa 2005 - Sborník 1 - program
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kolomazník, Karel
- Mokrejš, Pavel
- Langmaier, Ferdinand
- Mládek, Milan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |