About: Direct ohmic heating of solid foods- effect of contact pressure and frequency     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Direct ohmic heating is a modern method of thermal treatment of food substances. Heat is generated in the food by passing an electric current due to its electrical resistance. Advantages of direct ohmic heating are high speed and uniformity of the heating . These characteristics make use of this technology in applications pasteurization and sterilization of food, or for rapid heating of products in fastfoods. Industrial implementation is still complicated by problems associated with this technology , such as accompanying Electrochemical processes associated with corrosion of electrodes or unexplained processes on food - electrode interface . The aim of this paper is to present the research results obtained so far in direct ohmic heating of solid food, especially the influence of operating parameters (the effect of the contact pressure and influence the frequency of electric current). (en)
  • Přímý ohmický ohřev je moderní metoda termického ošetření potravinářských látek. Teplo je v ohřívané potravině generováno přímo průchodem elektrického proudu v důsledku jejího elektrického odporu. Přednosti přímého ohmického ohřevu jsou jeho vysoká rychlost a snadná možnost řízení a monitorování. Tyto vlastnosti předurčují nasazení této technologie v aplikacích pasterizace a sterilizace potravin, zejména UHT procesy, popřípadě pro rychlý ohřev polotovarů v provozech typu fastfood. Nasazení však stále komplikují problémy spojené s touto technologií, jako např. doprovodné elektrochemické děje spojené s korozí elektrod, nejasné příčiny tvorby úsad potraviny na elektrodách a nevyjasněné děje na rozhraní potravina- elektroda. Cílem příspěvku je prezentovat dosud získané výsledky výzkumu v oblasti přímého ohmického ohřevu tuhých potravin, především vliv operačních parametrů (vliv přítlačného tlaku a vliv frekvence elektrického proudu).
  • Přímý ohmický ohřev je moderní metoda termického ošetření potravinářských látek. Teplo je v ohřívané potravině generováno přímo průchodem elektrického proudu v důsledku jejího elektrického odporu. Přednosti přímého ohmického ohřevu jsou jeho vysoká rychlost a snadná možnost řízení a monitorování. Tyto vlastnosti předurčují nasazení této technologie v aplikacích pasterizace a sterilizace potravin, zejména UHT procesy, popřípadě pro rychlý ohřev polotovarů v provozech typu fastfood. Nasazení však stále komplikují problémy spojené s touto technologií, jako např. doprovodné elektrochemické děje spojené s korozí elektrod, nejasné příčiny tvorby úsad potraviny na elektrodách a nevyjasněné děje na rozhraní potravina- elektroda. Cílem příspěvku je prezentovat dosud získané výsledky výzkumu v oblasti přímého ohmického ohřevu tuhých potravin, především vliv operačních parametrů (vliv přítlačného tlaku a vliv frekvence elektrického proudu). (cs)
Title
  • Direct ohmic heating of solid foods- effect of contact pressure and frequency (en)
  • Vliv přítlaku elektrod a napájecí frekvence na přímý ohmický ohřev sekané
  • Vliv přítlaku elektrod a napájecí frekvence na přímý ohmický ohřev sekané (cs)
skos:prefLabel
  • Direct ohmic heating of solid foods- effect of contact pressure and frequency (en)
  • Vliv přítlaku elektrod a napájecí frekvence na přímý ohmický ohřev sekané
  • Vliv přítlaku elektrod a napájecí frekvence na přímý ohmický ohřev sekané (cs)
skos:notation
  • RIV/68407700:21220/13:00208408!RIV14-MSM-21220___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 114644
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/68407700:21220/13:00208408
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Ohmic heating; solid foods; contact pressure; contact resistance; frequency; corrosion of electrodes (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [50560CC5AF47]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Srní
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník konference CHISA 2013
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Žitný, Rudolf
  • Štancl, Jaromír
  • Lippmann, Martin
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká společnost chemického inženýrství
https://schema.org/isbn
  • 978-80-02-02500-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 21220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software