About: Stanovení součinitele délkové teplotní roztažnosti v závislosti na teplotě až do 1200 °C OSVĚDČENÍ O AKREDITACI Nr.167/2009- 123 / 95     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Principal of the method is in putting of the measured sample into the modificated laboratory oven. One end of the sample is firmly caught and the second end is by the mean of the ceramic grommet bar joined with the meter. When heated, the changes of the length of the sample and of the heated part of the ceramic bar are measured together. Elongation of the ceramic bar is determined as a difference between the total measured elongation and calculated elongation of the reference sample (with the known thermal expansion coefficient) during calibration. Elongation of the ceramic bar is than deducted from the total measured elongation after measuring of the tested material. (en)
  • Princip metody tkví v tom, že proměřovaný materiálový vzorek je umístěn v uzpůsobené laboratorní peci tak, že jeden konec je pevně ukotven a druhý je přes keramickou tyčinku průchodkou v plášti pece připojen k registračnímu měřidlu. Při zahřívání se tedy sledují délkové změny v materiálu a v části zahřívané přenosové tyčinky. Prodloužení keramické tyčinky se určí při kalibračním měření jako rozdíl mezi celkovým registrovaným prodloužením a vypočteným prodloužením referenčního vzorku (jehož součinitel délkové teplotní roztažnosti je znám). Takto určené prodloužení keramické tyčinky se potom odečte od celkového změřeného prodloužení při měření proměřovaného materiálu, a tak je určeno konkrétní prodloužení zkoumaného materiálu při známem teplotním rozdílu.
  • Princip metody tkví v tom, že proměřovaný materiálový vzorek je umístěn v uzpůsobené laboratorní peci tak, že jeden konec je pevně ukotven a druhý je přes keramickou tyčinku průchodkou v plášti pece připojen k registračnímu měřidlu. Při zahřívání se tedy sledují délkové změny v materiálu a v části zahřívané přenosové tyčinky. Prodloužení keramické tyčinky se určí při kalibračním měření jako rozdíl mezi celkovým registrovaným prodloužením a vypočteným prodloužením referenčního vzorku (jehož součinitel délkové teplotní roztažnosti je znám). Takto určené prodloužení keramické tyčinky se potom odečte od celkového změřeného prodloužení při měření proměřovaného materiálu, a tak je určeno konkrétní prodloužení zkoumaného materiálu při známem teplotním rozdílu. (cs)
Title
  • Stanovení součinitele délkové teplotní roztažnosti v závislosti na teplotě až do 1200 °C OSVĚDČENÍ O AKREDITACI Nr.167/2009- 123 / 95
  • Determination of coefficient of linear thermal expansion depending on the temperature up to 1200 ° C CERTIFICATE OF ACCREDITATION Nr.167/2009- 123 / 95 (en)
  • Stanovení součinitele délkové teplotní roztažnosti v závislosti na teplotě až do 1200 °C OSVĚDČENÍ O AKREDITACI Nr.167/2009- 123 / 95 (cs)
skos:prefLabel
  • Stanovení součinitele délkové teplotní roztažnosti v závislosti na teplotě až do 1200 °C OSVĚDČENÍ O AKREDITACI Nr.167/2009- 123 / 95
  • Determination of coefficient of linear thermal expansion depending on the temperature up to 1200 ° C CERTIFICATE OF ACCREDITATION Nr.167/2009- 123 / 95 (en)
  • Stanovení součinitele délkové teplotní roztažnosti v závislosti na teplotě až do 1200 °C OSVĚDČENÍ O AKREDITACI Nr.167/2009- 123 / 95 (cs)
skos:notation
  • RIV/68407700:21110/09:01155776!RIV09-MSM-21110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6840770031)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Český institut pro akreditaci,110 00 Praha 1, Opletalova 41
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Cena za 1. měření cca 8000 Kč
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 343513
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/68407700:21110/09:01155776
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Metodika IZP 123/24-2008
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • coefficient of linear thermal expansion; temperature; thermal elongation; dilatation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C267B2A9322C]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • FSV ČVUT, Praha, Katedra materiálového inženýrství a chemie
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Metoda měření
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Toman, Jan
  • Vejmelková, Eva
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 21110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software