About: The Value of Human Life in the Context of Wrongful Life and Wrongful Birth Actions     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The topics of the workshop were so-called wrongful life and wrongful birth, issues which are highly topical abroad. It is generally the case where a child is born to parents who did not plan or want any children, and the child´s birth resulted from a doctor´s malpractice in medical treatment provision or usage of a defective product. In foreign countries, there are two or three different types of actions which may be filed as a consequence of a doctor´s malpractice in medical treatment provision or usage of a defective product and subsequent childbirth. On the one hand, there is action for wrongful life, on the other hand there are action for wrongful birth and action for wrongful conception. The workshop focused on both legal and ethical issues as well as on the value of human life in the context of these actions. (en)
  • Tématem workshopu byla v zahraničí vysoce aktuální otázka tzv. wrongful life a wrongful birth. V obecné rovině se jedná o případy, kdy se rodičům narodí dítě, které neplánovali, resp. nechtěli, a které se jim narodilo v důsledku pochybení lékaře při provedení lékařského zákroku nebo v důsledku vady použitého výrobku. V zahraničí se rozlišují dva, resp. tři různé typy žalob, které je možno podat v důsledku pochybení lékaře při provedení lékařského zákroku nebo v důsledku vady použitého výrobku a s tím souvisejícího narození dítěte. Jednak zde existuje žaloba za nechtěný život – action for wrongful life a dále žaloba za nechtěné narození – action for wrongful birth a žaloba za nechtěné početí – action for wrongful conception.Workshop se zabýval jednak právní problematikou, jednak problematikou etickou a hodnotou lidského života na pozadí těchto žalob.
  • Tématem workshopu byla v zahraničí vysoce aktuální otázka tzv. wrongful life a wrongful birth. V obecné rovině se jedná o případy, kdy se rodičům narodí dítě, které neplánovali, resp. nechtěli, a které se jim narodilo v důsledku pochybení lékaře při provedení lékařského zákroku nebo v důsledku vady použitého výrobku. V zahraničí se rozlišují dva, resp. tři různé typy žalob, které je možno podat v důsledku pochybení lékaře při provedení lékařského zákroku nebo v důsledku vady použitého výrobku a s tím souvisejícího narození dítěte. Jednak zde existuje žaloba za nechtěný život – action for wrongful life a dále žaloba za nechtěné narození – action for wrongful birth a žaloba za nechtěné početí – action for wrongful conception.Workshop se zabýval jednak právní problematikou, jednak problematikou etickou a hodnotou lidského života na pozadí těchto žalob. (cs)
Title
  • The Value of Human Life in the Context of Wrongful Life and Wrongful Birth Actions (en)
  • Hodnota lidského života na pozadí wrongful life a wrongful birth žalob
  • Hodnota lidského života na pozadí wrongful life a wrongful birth žalob (cs)
skos:prefLabel
  • The Value of Human Life in the Context of Wrongful Life and Wrongful Birth Actions (en)
  • Hodnota lidského života na pozadí wrongful life a wrongful birth žalob
  • Hodnota lidského života na pozadí wrongful life a wrongful birth žalob (cs)
skos:notation
  • RIV/68378122:_____/13:00393920!RIV14-AV0-68378122
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 77909
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/68378122:_____/13:00393920
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • medical law; moral philosophy; wrongful life; workshop (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [39E02A4F961A]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/statKonaniAkce
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Tomáš
  • Doležal, Adam
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/ukonceniAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software