About: V čem spočívá podstata sportovního práva?     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Sports Law is still developing, it is looking for its identity or status and it might be said that there are no clearly defined boundaries. Therefore, this contribution intends to introduce the essence of Sports Law by means of practical examples, particularly in the light of some causes decided by the European Court of Justice and the Court of Arbitration for Sport. These two institutions play a major role in shaping the contents of Sports Law, particularly by searching for the balance between specific regulation of sports associations and legal regulation of general law in force within deciding about legality of conduct and rules of sports sector. Furthermore, the Court of Arbitration for Sport as specialised sports arbitration settles disputes on the basis of regulation of autonomous sports sector and thus throws down a challenge to general courts which often do not solve the abovementioned issue. Therefore, there is room for development of Sports Law with all its controversies. (en)
  • Sportovní právo se zatím vyvíjí, hledá svou identitu či status a dá se říci, že nedisponuje přesně vymezenými mantinely. Proto si tento příspěvek spíše klade za cíl představit podstatu sportovního práva na praktických příkladech. Konkrétně ve světle některých kauz, které rozhodoval Soudní dvůr EU a Rozhodčí soud pro sport (CAS). Tyto dvě instituce hrají prim při modelování obsahu sportovního práva, konkrétně hledáním rovnováhy mezi specifickou úpravou sportovních asociací a právní úpravou obecného platného práva v rámci rozhodování o legalitě jednání a pravidel sportovního sektoru. CAS navíc také jako specializovaná sportovní arbitráž řeší spory na základě úpravy autonomního sportovního sektoru a vytváří tak výzvu pro obecné soudy, které danou problematiku tak často neřeší a vzniká tím prostor pro vývoj zmíněného oboru Sportovní právo se všemi jeho kontroverzemi.
  • Sportovní právo se zatím vyvíjí, hledá svou identitu či status a dá se říci, že nedisponuje přesně vymezenými mantinely. Proto si tento příspěvek spíše klade za cíl představit podstatu sportovního práva na praktických příkladech. Konkrétně ve světle některých kauz, které rozhodoval Soudní dvůr EU a Rozhodčí soud pro sport (CAS). Tyto dvě instituce hrají prim při modelování obsahu sportovního práva, konkrétně hledáním rovnováhy mezi specifickou úpravou sportovních asociací a právní úpravou obecného platného práva v rámci rozhodování o legalitě jednání a pravidel sportovního sektoru. CAS navíc také jako specializovaná sportovní arbitráž řeší spory na základě úpravy autonomního sportovního sektoru a vytváří tak výzvu pro obecné soudy, které danou problematiku tak často neřeší a vzniká tím prostor pro vývoj zmíněného oboru Sportovní právo se všemi jeho kontroverzemi. (cs)
Title
  • V čem spočívá podstata sportovního práva?
  • V čem spočívá podstata sportovního práva? (cs)
  • What is the Essence of Sports Law? (en)
skos:prefLabel
  • V čem spočívá podstata sportovního práva?
  • V čem spočívá podstata sportovního práva? (cs)
  • What is the Essence of Sports Law? (en)
skos:notation
  • RIV/68378122:_____/12:00383862!RIV13-AV0-68378122
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 176813
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/68378122:_____/12:00383862
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • EU; sports law; Court of Arbitration for Sport (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6AD752D864A8]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sportovní právo
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hamerník, Pavel
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Auditorium
https://schema.org/isbn
  • 978-80-87284-28-5
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software